Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsun'da avcıları taşıyan tekne alabora oldu: 3 ölü, 4 kişi kayıp

        Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi'ndeki Gıcı Gölü'nde avlanmak isteyen 7 kişi, tekneyle göle açıldı.

        Kuvvetli fırtına nedeniyle bir süre sonra tekne alabora oldu. Çevredeki vatandaşlarca yapılan ilk müdahalede, Dursun Namlı'nın (30) cesedi gölden çıkartıldı.

        Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda ise kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen'in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu. Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

        Yetkililer, kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildiğini bildirdi.

        Yetkililer, göl suyu sıcaklığının azaldığını, ekipler için bu durumun riskli olduğunu belirterek, kayıp Yunus Emre Erol (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz'i (35) arama çalışmalarına yarın erkenden başlanacağını kaydetti.

        Çalışmaları izleyen Sarıköy Mahallesi muhtarı ve balıkçı kooperatifi başkanı Haydar Aşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekneyle göle açılan 7 kişinin bölgeye dün akşam geldiğini vurgulayarak, "Ava gideceklerini söylediler. 'Gitmeyin, batarsınız' dedim ama ikna olmadılar. Sonra gitmişler. Sabah duyduk ki tekneleri batmış" dedi.

        Haberi alır almaz hava şartları nedeniyle güçlükle olay yerine gittiklerini ifade eden Aşçı, "Alabora olan teknenin ucu gözüküyordu. Bir cesedi kıyıya çıkardık, gölde iki kişiyi daha gördük ancak onların cesedine ulaşamadık" diye konuştu.

        Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi.Dalgıçlar, göldeki aramalar sırasında bir pompalı tüfek buldu. Tüfeğin, avda kullanılmak üzere teknede olduğu tahmin ediliyor.

        "KUŞ VE BALIK AVLAMAK İÇİN GÖLE AÇILMIŞLAR"

        Kayıp kişilerden Bilgin Namlı'nın dayısı Murat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknedekilerin kuş ve balık avlamak için göle açıldıklarını, dönüş yolunda teknenin alabora olduğunu söyledi.

        Umutlu bir bekleyişi sürdürdüklerini anlatan Aydın, teknenin alabora olmasına, birkaç gündür devam eden fırtınanın neden olabileceğini kaydetti.

        Öte yandan olayın duyulmasının ardından göl kenarına gelen kaybolan kişilerin yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ