Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Annesini minibüs ezdi, kızı hukuk savaşı başlattı

        Hayati ARIGAN / HT GAZETE

        İstanbul Bağcılar’da, geçen yıl 27 Şubat’ta kaldırımda yürüyen Emine Tatlı’ya (60), Sadık Y.’nin kullandığı öğrenci servisi geri geri giderken çarptı. Tatlı hayatını kaybetti, sürücü gözaltına alındı. Sadık Y., normal hızla gittiğini, dikiz aynasından baktığında bir kadının yere düşerek aracına çarptığını ve manevra yapmadığını iddia etti. Tatlı’nın rahatsızlanıp yere düştüğünü savunan sürücüyü, savcı ‘taksirle adam öldürmek’ suçundan adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme de serbest bıraktı.

        EKSİKLER İÇİN BİLİRKİŞİ RAPORU İSTEDİ

        Tatlı’nın kızı Canan Filiz savcılığa dilekçe vererek, ‘minibüsün öğrencileri indirdikten sonra manevra yapacak alanı olmamasına rağmen sokakta geri gitmeye başladığını ve annesine çarptığını’ iddia etti. 2011’den beri minibüsün ‘fenni muayene yaptırmadığını’ belirten Filiz, olası kastla adam öldürmekten Sadık Y.’nin tutuklanmasını istedi. Filiz, olay günü nöbetçi savcı ve soruşturmayı devralan savcıya verdiği dilekçesinde minibüsün trafikten çekilmesi ve eksiklerin ortaya çıkması için bilirkişi raporu istenmesini talep etti.

        2 SAVCIYA MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

        Ancak nöbetçi savcı Mehmet Aydos ve soruşturma savcısı İbrahim Baytekin, talepleri reddetti. Filiz, olayın aydınlanması için delilleri toplamadıkları gerekçesiyle 2 savcıya 2 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dosyanın gönderildiği Savcı Şenol Yılmaz, Sadık Y. hakkında ‘taksirle ölüme neden olmak suçu’ndan iddianame hazırlayıp tutuklama istedi.

        Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Rıza Cantepe, yargılamada tutuklama talebini yerinde görmedi. Bunun üzerine Filiz, avukatı aracılığıyla sanığın tutuklanması için itirazda bulundu. Hâkim Cantepe kararından vazgeçmedi davadan çekildi. Dava Bakırköy 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme Hâkimi Abdurrahman Yılmaz da tutuklama talebini reddetti. Filiz ile avukatı, reddi hâkim talebinde bulundu. Reddi hâkim talebi kabul edilince de dava Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ