Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üç şehirde okullar tatil, Giresun Ordu ve Karabük'te okullara kar engeli, Kar tatili

        Giresun'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Karabük merkez ile Safranbolu ilçesinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime ara verildi. Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Görele, Dereli ve Tirebolu ilçesinde kar yağışı sonrası henüz bazı köy yollarının ulaşıma açılamadığını belirtti.

        Akkurt, bu ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.

        Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 Ocak salı günü ulaşıma kapanan Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayolu tek yönlü ulaşıma açıldı.

        KARABÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, bugün de artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

        Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

        Ayrıca, kamu görevlisi engelliler ve kamuda çalışan hamile personelin de izinli sayıldığının aktarıldığı açıklamada, diğer ilçelerde ise tatil kararının ilerleyen saatlerde durum değerlendirilerek verileceği kaydedildi.

        ORDU'DA 2 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili kar yağışı sonrası Akkuş ve Gürgentepe ilçeleri genelinde okullara ara verildi.

        Yetkililer diğer ilçelerde kapanan mahalle yollarının Ordu Büyükşehir Belediye ekiplerince açıldığı kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ