Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP gensoru önergesini geri çekti, CHP Bakan Yıldız hakkındaki gensoru önergesini geri çekti

        Genel Kurul'da CHP'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesi geri çekildi.

        TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.

        Genel Kurul'da Türkiye Taşkömürü Kurumu hakkında gündemdışı söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kurumun ve taşkömürü havzası durumunun acilen bir bütün olarak masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.

        Köktürk, kurumdaki 5 bine yakın işçi açığının acilen giderilmesi, yatırımları gerçekleştirme oranları ile üretim miktarlarının yükseltilmesi ve iş barışını bozan ücret eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

        Bu arada Köktürk, konuşması sırasında kürsüye koyduğu madenci heykelini AK Parti grubuna hediye etti. Heykeli, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır aldı.

        MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Kocaeli'de yaşanan elektrik kesintileri, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise küresel ısınma sonucu yetersiz su kaynakları ve gri su kullanımının teşviki hakkında gündemdışı söz aldı.

        Türkkan'ın konuşması sırasında, "...Seçim zamanında trafolara giren kediler, kış aylarında da Kocaeli'nin trafolarına girmeye başlamış" ifadesi üzerine Meclis Başkanvekili Akşener, gülerek, "Birbirinizi eleştirirken kedileri söylemeyin, bir kedisever olarak söyleyelim" dedi.

        CHP'nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesini geri çektiğine ilişkin tezkere Genel Kurul'da okundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ