Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Aygün ve Güler kararı ertelendi

        ANKARA

        CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), parti meclisi (PM) tarafından disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün sözlü savunmasını aldı.

        Aygün, dün savunmasında, kendisine ait sosyal medya hebasında yaptığı açıklamalarda kimseye hakaret etme amacı taşımadığını belirtti. Aygün, sözlerinin eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

        CHP YDK toplantısına katılmayan Güler’in de yazılı savunmasını ilettiği bildirildi. YDK, Aygün ve Güler’in PM tarafından disipline sevk edilmesini öngören yazının kurula ulaşmadığını kayda geçirdi. Kurul, bu nedenle kararı erteledi.

        NEDEN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİLER?

        GÜLER, HABERTÜRK TV’de, 17-25 Aralık sürecini eleştirerek, “Kaset de bir çeşit darbedir” demişti. Güler daha önce de “CHP, cemaat ile işbirliği yaptı” sözleri nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderilmişti. Aygün de Şişli Belediyesi’ndeki gelişmelere atıfla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı değerlendirmeler nedeniyle YDK’ya sevk edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ