Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Oğulları, Hüseyin Üzmez'in mirasını reddetti. Mahkeme oğulların talebini kabul etti

        İsmet ACAR/BURSA

        Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki kız çocuğu B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunup hürriyetini kısıtladığı iddiasıyla yargılandığı mahkemece 13 yıl hapse mahkum edilen yazar Hüseyin Üzmez, sağlık sorunları nedeniyle tedavisi için tahliye edilmiş, geçen ekim ayında da Ankara'da hayatını kaybetmişti.

        ÜÇ EVİN İKİSİNİ SATTI, BİRİNİ ESKİ EŞİNE VERDİ

        Üzmez'in Ankara'da yaşayan büyük oğlu A.Ü. ve küçük oğlu M.F.Ü.'nün babalarının mirası için ‘reddi miras talebi' ile mahkemeye başvurdukları, Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi'nin de bu talebi kabul etiği öğrenildi. Hüseyin Üzmez'in mirasının miktarı açıklanmazken, yargılandığı dönemdeki avukatı Emir Ali Kav, "Bildiğim kadarıyla bıraktığı bir şey yoktu" dedi.

        BORCA KARŞI REDDİMİRAS ÖNLEMİ

        Avukat Kav, "Üç evi vardı. İkisini zaman içinde satmıştı. Bir evini de boşanma sürecinde eşine vermişti. Bankada parası da yoktu" dedi. Üzmez'in oğullarının hukuki haklarını kullanarak mirasını reddettikleri, bu yolla babalarından gelebilecek herhangi bir borca karşı da yasal yükümlülüklerinin olmayacağı öğrenildi.

        Öte yandan DHA'nın iddiasına göre, mahkemenin reddimiras talebini kabul etmesinin ardından A.Ü. ve M.F.Ü. kardeşler korktukları gibi borç çıkmayınca reddi mirastan vazgeçmek için harekete geçti. Avukat Emir Ali Kav, kendisini arayan Üzmez kardeşlerin reddi mirastan vazgeçmek istediklerini söyledi.

        M.F.Ü., "Reddi mirasta bulunmuştuk. Mahkeme kabul etti. Davayı açmamızın tek nedeni babamızın borçlarının çıkması ve zor durumda kalmamızdı. Biz kuruşun hesabını yaparak yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde reddi mirastan vazgeçebiliriz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ