Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın'da cinayetin sırrı 13 yıl sonra çözüldü

        İzmir'de yaşayan 18 yaşındaki Barış Özek 2002 yılında kayboldu. Ailesi, oğullarından haber alamayınca, kayıp başvurusunda bulundu. 13 Nisan 2003 tarihinde Özek'in, Aydın'ın İncirliova İlçesi Yalkıdere Mahallesi, Kör Kuyu Mevksi'ndeki bir su kuyusunda cesedi bulundu.

        Cesedi tanınmayacak halde olan Özek, daha sonra ikinci evliliğini yapan eşi Cevriye D., tarafından ayakkabılarından teşhis edildi. Ancak, Özek'in babası R.Ö.'den alınan örneklerle yapılan DNA testinin sonucu negatif çıktı. Bunun ardından da olay kayıtlara faili meçhul olarak geçti.

        ACI GERÇEK

        Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, faili meçhul kalan cinayetin dosyasını 11 yıllık aradan sonra geçen yıl tekrar açtı. 2003 yılında alınan ifadeler doğrultusunda bu kez Barış Özek'in annesi Gönül Özek'ten ve kız kardeşinden DNA örneği alındı. Yapılan DNA incelemesinde cinayete kurban giden kişinin Barış Özek olduğu tespit edildi. Ceset bulununca DNA testi negatif çıkan R.Ö., oğlu bildiği kişinin yıllar sonra kendisinden olmadığı acı gerçeğiyle yüzleşti.

        EŞİNİN AİLE MECLİSİ KARARIYLA ÖLDÜRÜLMÜŞ

        Soruşturmayı derinleştiren polis, olayın aile içi infaz olduğunu saptadı. Barış Özek'in, eşine kötü davrandığı gerekçesiyle, eşinin yakınlarının aile meclisi kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı. Özek'i bıçaklayarak öldürenin ise, 2013 yılında işlediği başka bir cinayetten aldığı 20 yıllık hapis cezası nedeniyle cezaevinde bulunan, eşinin dayısının oğlu Ercan A. olduğu belirlendi.

        Polis, Özek'i öldürme kararını verdikleri ileri sürülen Ercan A.'nın amcası İrfan A., amcasının eşi Nuray A., kendi eşi Nurgül A. ve yeğeni Aynur A. dün gözaltına aldı. Dört şüpheli polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ