Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç'in ablası: Utanıyorum

        Gökay USANMAZ/İSTANBUL

        İSTANBUL Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 21 Kasım 2014’te Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan EuroLeugae maçı öncesi çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko İvkoviç, bıçaklanarak öldürüldü. Gözaltına alınan 7 kişiden Kadri A., cinayet suçundan tutuklandı. Kadri A. ve diğer sanıklar için ‘haksız tahrik altında kasten öldürmek’ ve ‘öldürmeye iştirak’ suçundan 18 yıl hapis istendi. Davanın ilk duruşması, iki takımın rövanş maçına çıkacağı gün görüldü. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesinde, 350 polis ve 2 TOMA hazır bulundu.

        TUTUKLU SANIK İFADELERİ

        Duruşmaya tutuklu sanık Kadri A.’yla tutuksuz Volkan S., Serhan A., Çağatay H., Atakan B., Gökhan Y. ve Yusuf V. katıldı. Tutuklu sanık Kadri A., arkadaşlarıyla maçtan önce mangal yapmaya gittiklerini belirterek, “Gürültü duyduk. Karşı takımın 300-500 taraftarı taş ve coplarla Galatasaray taraftarına saldırdı. Ortalık karıştı. Mangal yaptığım için elimde bıçak ve sucuk vardı. Uzun saçlı birisi suratıma vurdu. Polisin sıktığı gazdan etkilendiğim için çömeldiğimde bıçağı yere bıraktım. Kimseye bıçakla saldırmadım” dedi.

        HAKİMDEN 'ACIYA SAYGI DUYUN' İKAZI

        Mahkeme Başkanı Ömer Güngör sanığın önceki ifadesinde "Elimdeki bıçağı salladım, isabet ettiremedim" dediğini okudu. Sanık, “Bıçağı sallamadım. O sırada dayak yiyerek gurur yaptığım için öyle söyledim" dedi. Sanık avukatı Serdar Öktem’in gülmesi üzerine mahkeme başkanı Güngör, “Avukat bey karşı tarafın acısına saygı duyun" diyerek uyardı.

        JEOLOG OLACAKTI

        Duruşmaya gelen İvkoviç’in ablası Bojana Jankelic tercüman eşliğinde ifade verdi. Jankelic, “İstanbul turistik bir şehir. Buraya turistik amaçlı gelmek istiyordum. Bu nedenle burada olduğum için çok üzüntülüyüm ve utanıyorum. Kardeşim jeoloji mühendisliği fakültesinde okuyordu. Tek erkek çocuktu. Ölümünden sorumlu olan herkesten şikâyetçiyim” dedi.

        Sanık avukatlarının tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmaya gelmeyen 9 tanık adına davetiye çıkarılmasına karar verip duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ