Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Şeffaflık paketi göz boyamaya yönelik’

        HABERTÜRK/ANKARA

        BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı şeffaflık paketini “Toplumdaki yolsuzluk algısını kırmaya ve tamamen göz boyamaya yönelik bir paket” sözleriyle eleştirdi.

        “Hükümet, bir taşla birkaç kuş vurmayı amaçlıyor” diyen Destici, “Gerçek bir şeffaflaşma, yolsuzlukla mücadele etme niyeti yok. Önce kafada şeffaflaşmak lazım. 10 bin TL maaş alan bürokrat, 1 milyon dolara nasıl ev alıyor, bunu sorgulamak lazım” diye konuştu. Destici, HABERTÜRK’ün Ankara Bürosu’nu ziyaret etti.

        Destici, şunları söyledi: “Cumhuriyet Gazetesi’nin Charlie Hebdo karikatürlerini yayımlaması tahrik edici. Provokasyonlara sebebiyet ve yol vermiştir.

        Türkiye açısından tahrik edici bir fişeğin kıvılcımı olacaktır. Bu oyunlar, tezgâhlar bugüne kadar tutmadı. Yine sağduyunun hâkim geleceğine inanıyorum. Ortak değerlerimizle oynanmaması lazım. PKK’nın mart-nisanda silah bırakma çağrısı göstermelik bir çağrı. İstediklerini almadıktan sonra silah bırakacaklarını düşünmüyorum.

        Tehdit ve baskı unsuru olarak elinde silah tutuyor terör örgütü. Bu bir çözüm süreci değil, bölünme ve ayrışma sürecidir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ