Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'da devrilen metanol yüklü TIR ,AFAD ekiplerini alarma geçirdi Gölbaşı'nda 26 ton metanol yüklü TIR devrildi

        Adana istikameti yönünde seyreden Cemal Kurtuluş yönetimindeki 41 R 7320 plakalı TIR yoğun sis nedeniyle saat 06.00 sıralarında kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı ve ardından servis yoluna uçtu. Kazada hafif şekilde yaralanan Cemal Kurtuluş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Metanol yükü taşıdığı anlaşılan TIR'ın etrafı oluşabilecek tehlikeleri önlemek amacıyla geniş güvenlik önlemleri alınarak AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine çağrıldı.

        Tankerden sızan metanol maddesi olası tehlikelere karşı etraftan getirilen kum ve topraklarla örtülerek tedbir alındı. TIR’ın olay yerinden kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

        METANOL NEDİR?

        Saf metanol 1 atm'de 64,6 derecede kaynayan akışkan bir sıvı olup, parlak olmayan mavimsi bir alevle yanar. Bütün organik çözücülerde her oranda çözünür. Çok az miktardaki metanol dahi canlı organizma için zehirdir. Kalıcı yaralar, bozukluklar meydana getirir. 25 gram metanol içilirse insanlarda körlüğe neden olur.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ