Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sahte kimlikle kredi girişimi organ satışını ortaya çıkardı

        HT GAZETE / Nihat ULUDAĞ

        Bursa’da çalıştığı bankada işten çıkarılan Ali G., böbreğini 20 bin TL’ye sosyal medyadan satışa çıkardı.

        Ali G.’ye ulaşan Yasemin Ç., sahte kimlik kartıyla böbreği, İstanbul’daki hastanede üçüncü bir kişiye naklettirdi. İkili, bir bankadan aynı kimlikle kredi çekmeye çalışırken yakalanıp tutuklandı

        Bursa’da bir bankada 3 ay çalışan Ali G., performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşsiz kalan bankacı borçlarının artması üzerine para kazanmak için sosyal medya üzerinden böbreğini satılığa çıkardı.

        Ali G.’nin ilanını gören ve daha önce organ ve doku ticareti yapmak suçundan hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası bulunan Yasemin Ç., Ali G.’yi, ‘Deniz’ takma ismiyle telefonla arayıp, “Bir yakınımın böbreğe ihtiyacı var. Eğer istersen böbreğini senden satın alabiliriz” teklifinde bulundu. Ali G., organ mafyası üyesi olduğu öne sürülen Yasemin Ç.’nin teklifini kabul etti.

        Genç kadın, organ naklinin gerçekleşebilmesi için hastaneye sunulmak üzere birinci derece akraba olduğunu gösteren ‘Fatih H.’ adına düzenlenmiş sahte kimliğini Ali G.’ye verdi. Ali G.’nin böbreği, İstanbul’daki bir hastanede üçüncü bir kişiye nakledildi.

        KREDİ ÇEKERLERKEN GÖZALTINA ALINDILAR

        Yasemin Ç., paraya ihtiyacı olduğunu düşündüğü Ali G.’yi tekrar arayıp, “Sana düzenlediğimiz sahte kimlikle istersen bankadan kredi çekebiliriz. Bölüşürüz” dedi. Ali G. bu teklifi de kabul etti. Yasemin Ç. ve Ali G., İstanbul Aksaray’da bir bankadan sahte kimlikle kredi çekmeye çalıştıkları sırada, banka görevlilerinin dikkati sonucu yakalandı. Mali polisi arayan banka görevlileri, şubelerinde bulunan 2 kişinin sahte kimlikle kredi çekmeye çalıştığını bildirdi.

        Bankaya giden mali polis tarafından gözaltına alınan ikili sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Ali G. ve Yasemin Ç. tutuklandı. Hastanede yapılan yasa dışı nakille ilgili soruşturmanınsa sürdürüldüğü öğrenildi.

        Böbreğini 20 bin TL karşılığında satan Ali G.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ