Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2010 KPSS, KPSS kopya skandalı, 2010 KPSS soruşması, İptal edilen KPSS, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı KPSS soruşturmasını genişletti,

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılında yapılan ve kopya çekildiği gerekçesiyle iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasını genişletti.

        KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman, soruşturmayı sil baştan çok yönlü incelemeye aldı. Erkman, ilk olarak mahkemeden sınava girenlerin sınav tarihindeki HTS kayıtlarının (telefonla görüştükleri kişiler ve konuşma süreleri gibi kayıtları) tespitinin belirlenmesi için karar çıkarttı. Erkman incelemesini sürdürmek için kayıtlarla ilgili gelecek raporları bekliyor.

        Savcı Erkman, soruşturma kapsamında yeni bir adım daha attı. Aynı tarihteki genel yetenek ve genel kültür sınavlarını da “usulsüzlük izi” gerekçesiyle soruşturmaya dahil etti. ÖSYM Başkanı Ali Demir 10-11 Temmuz 2010’da gerçekleştirilen KPSS’de iptal edilen eğitim bilimleri sınavının yanı sıra genel kültür ve genel yetenek sınavlarında da kopya çekildiğine ilişkin bulguların olduğunu belirterek, “Savcının talep ettiği tüm verileri verdik. İncelemeleri yapıyorlar” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ