Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Genişletilmiş İl Divan toplantısında açıklamalarda bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yolsuzluk iddiaları üzerinden eleştiren SP Genel Başkanı Kamalak, "Türkiye tam 400 gündür kokusu arşı titreten kirli çamaşırları konuşuyor. Bu yolsuzlukları araştırsın diye kurulan komisyon tam aksine yolsuzlukların üzerini örtüyor. Asıl trajikomik olan ise mecliste Bakanlar aklanırken Başbakan'ın ekranlarda 'yolsuzlukları ihbar edenleri ödüllendireceğiz' demiş olması insanın televizyonda acaba kamera şakası mı diye düşünmekten kendini alamıyor dedi.

        'İHBARDA BULUNUYORUZ'

        Mustafa Kamalak sözlerini şöyle sürdürdü: Ödül için değil ama biz de Saadet Partisi olarak sayın Başbakan'a birkaç ihbarda bulunmak istiyoruz. Bugün kamuda birçok hırsızlık yaşanmaktadır. Ama en büyük hırsızlık bir başkasının hakkını torpil yoluyla bir başkasına vermektir. Sayın Başbakan, 'Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız' diyor. Bu cümlesinden dolayı kendisini tebrik ediyoruz ama uyarıyorum, sayın Başbakan eğer bu sözünün arkasında durup da gerçekten yolsuzluk yapanların kolunu koparabilecek olursan emin ol o zaman çevrendeki birçok insanın çolak çolak kolsuz dolaştığını göreceksin."

        SARAY ELEŞTİRİSİ

        Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik de eleştiriler yönelten Kamalak şunları söyledi: Mimarların, mühendislerin yaptıkları hesaplamaya göre Ak Saray diye isimlendirilen Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün gerçek maliyeti en az 8-10 milyar lira. 8 milyar, aylığı 2 bin liradan tam 333 bin 333 gencimizin bir yıllık maaşı. İşsiz olan boynu büyük gencimizin tam bir yıllık maaşı. Sarayın sadece 6 aylık ısıtma masrafı 10 milyon TL'ymiş. Bir asgari ücretlinin tam 878 yıllık kazancı demektir.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ