Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 767 dershane özel okul olma yolunda Bin 48 dershane özel okul olmak için bakanlığa başvurdu

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        Bugüne kadar Bin 48 dershane, özel okul olmak için bakanlığa başvurdu. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 767 dershanenin dönüşümünü kabul etti.

        15 GÜNDE 57 BAŞVURU

        MEB’e 2014 yılında 991 dönüşüm başvurusu geldi. Bakanlık başvuruların 749’unu dönüşüm kapsamına aldı. 2015 yılının ilk 2 haftasında ise 57 dershane daha dönüşüm için başvurdu. Böylece başvuran dershane sayısı bin 48 olurken, bunlardan 767’sinin talebi kabul edildi. Dönüşüm programına alınan dershaneler, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesi’ne göre kurumlarını hazır hale getirecek. Gerekli düzenlemeleri yapan dershane sahiplerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenecek, özel okul olarak açılma işlemleri tamamlanacak. Ayrıca dershanelerin dönüşümüyle birlikte, okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz takviye kurslarında görev yapan 100 binden fazla öğretmenin beklediği ek ders ücret zammı için de ilk adım atıldı. Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile cezaevlerinde görevli öğretmenlerin ek derslerine yüzde 25 zam yapılacak.

        76 SAATE BİN 400 TL

        MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere ise yüzde 100 zam yapılacak. Kurslarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin 1 saat için alacakları net ek ders ücreti miktarı 9.08-9.73 liradan 18-20 liraya yükselecek. Böylelikle kurslarda haftada 19, ayda ise 76 saat ders verebilecek olan öğretmenler, ortalama bin 400 liraya kadar ek gelir elde edebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ