Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu sona erdi, Saray’daki ilk Bakanlar Kurulu MGK salonunda yapılacak Saray'da bir ilk Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek

        Bahar BAKIR/ANKARA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Toplantı, Saray’da Milli Güvenlik Kurulu’nun yapıldığı salonda yapıldı. Toplantı yaklaşık 8,5 saat sürdü.

        İlk kez 1962 yılında 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in, en son da 12 Mayıs 2000’da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk kez toplandı.

        SARAY'DA İLK ÖĞLE YEMEĞİ

        Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, saat 15:10 sularında öğle yemeği verildi.

        Bu yemek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve bakanlar ile ilk kez toplu bir yemekte bir araya gelmiş oldu.

        KURU KAYISI VE CEVİZ İKRAMI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerini “Hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erdoğan ile tokalaşırken, “Hayırlı olsun efendim” dedi. AB Bakanı Volkan Bozkır’ın koltuğunun altındaki ‘AB’ amblemli dosyalar dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da üzerinde, “Çözüm Süreci” yazan dosya ile toplantıya katıldı. Toplantı sırasında bakanlara; portakal suyu, kuru kayısı ve ceviz ikram edildi. Toplantıda, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu ile Bakanlar Kurulu Sekreteri Osman Sağlam da yerlerini aldı.

        TOPLANTIDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

        *Toplantı 1,5 saat gecikmeli başladı.

        *Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın yapıldığı salonda bulunmadığı için eleştirilen Atatürk fotoğrafı bugün aynı salonda yine ilk kez yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındaki duvarda yerini aldı.

        *Davutoğlu ve Erdoğan salona birlikte geldi.

        *Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında Davutoğlu, solunda Bülent Arınç oturdu.

        *Erdoğan'ın yanında birçok kitap yer aldı.

        HANGİ BAKAN HANGİ SUNUMU YAPTI?

        *Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sunumlarının ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır da sunum yaptı.

        Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Bakanlar Kurulu'na başkanlık ettiği salona asılan Atatürk portresinin 1936 yılında ressam İbrahim Çallı tarafından yapıldığı öğrenildi.

        CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA SÜRPRİZ İSİM

        Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da toplantı önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

        TOPLANTIDAN İLK KARE!

        3 NUMARALI KAPIDAN GİRDİLER

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na konukların girdiği 3 numaralı kapıdan girdiler.

        Toplantı MGK’nın yapıldığı salonda yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ