Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Terör operasyonunda gözaltına alınan 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

        Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli'deki operasyonlarda DHKP-C terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 11 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildi.

        Gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sabah Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar emniyete götürüldü.

        Şüphelilerden bazıları hastane çıkışında slogan atarken, kimileri de zafer işareti yaptı.

        İstanbul'da çeşitli tarihlerde silahlı, molotofkokteylli, taşlı ve sopalı korsan gösteri yaptıkları, "tehdit ve cezalandırma" adı altında silahlı yaralama, darp ve yağma eylemlerini gerçekleştirdikleri iddia edilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C terör örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli'de belirlenen 30 adrese önceki gün operasyon düzenlemişti.

        Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı polis helikopteri destekli operasyonda, terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri ve yasa dışı eylemlere katıldıkları öne sürülen 12 şüpheli yakalanmış, aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 1 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ