Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 11 dokunulmazlık dosyası Meclis'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 11 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu

        TBMM Başkanlığı'na sunulan 11 dokunulmazlık dosyası arasındaCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nunki de bulunuyor. Gelen 11 dosyanın ikisi Kılıçdaroğlu'na ait. Kılıçdaroğlu'nun iki dosyası da 'hakaret' suçu isnadıyla düzenlendi.

        KARMA KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

        HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder (iki dosya) ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, HDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevkedildi.

        TOPLAM DOSYA BİN 18'E ÇIKTI

        Meclis'e bugüne kadar toplam bin 193 dosya geldi. Bazı dosyalar talep üzerine iade edilirken, 11 yeni dosya ile birlikte Meclis'teki dokunulmazlık dosya sayısı bin 18'ye ulaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ