Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gezi'den sandığa

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ HT GAZETE

        Gezi Parkı olayları sırasında polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de milletvekilliği adaylığı teklif edilen isimler arasında yer alıyor. Sarısülük, iki partiden de dolaylı yollardan teklif aldığını doğrularken, “Bu teklifler Gezi direnişinde çocuklarını kaybeden tüm aileler için geçerli. Teklifler resmileştiğinde, partiye ilişkin kararı aileler ortak verecektir” diye konuştu.

        Sarısülük, “Benim ismim üzerinde yoğunlaşan teklifler geliyor. Yerel seçimlerde de ilk önce CHP’den, ardından HDP’den teklifler gelmişti. Reddetmiştik. Partilerin Gezi sürecindeki yaklaşımlarına ve bu süreçten sonra izledikleri politikalara bakacağız” dedi.

        ‘KENDİMİZİ KULLANDIRMAYIZ’

        Gezi Parkı olayları sırasında polis tarafından atıldığı belirtilen ve başına isabet eden gaz fişeği kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise “Siyasetten anlamam. Bugün milletvekilliği adaylığı konuşuluyor olabilir ama bizim aileler olarak duruşumuz net. Bizim böyle bir durumda bir çıkarımız olmaz, olamaz. Zaman her şeyin ilacı. Ancak şunu herkes bilmeli, kendimizi farklı amaçlar için kullandırmayız. Buna müsaade etmeyiz. Asla reklam olmayız” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ