Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Erdoğan:60 kez dinlendiysem azmış Erdoğan havalimanında soruları yanıtladı

        HABERTURK.COM

        Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılan faiz indirimini yeterli bulmamız mümkün değil. Anlaşılan o ki Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almamış. Bu faizle istihdam yaratmak kolay değil" dedi.

        Yasadışı dinleme operasyonuna ilişkin de konuşan Erdoğan, "60 kez dinlendiysem azmış, ben sınırsız dinlendiğimi düşünüyordum. Ben bunları söyledim. Yargı işgal altındaydı, söylediklerimiz kaale alınmadı" diye konuştu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        YÜCE DİVAN RET KARARI

        Cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak vatandaş olarak yapabilirim. Bu makama beni getiren halkıma ister istemez bunu cevapsız bırakmamak sorumluluğu taşıyorum. Bu oylamanın amacı nedir? Yört tane arkadaşımız Yüce Divan'a gidecek midir, gitmeyecek midir? Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider, ne olmazsa Yüce Divan'a gitmez? Sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı? Bu soruyu sormalıydınız veyahut 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekir. Çünkü Yüce Divan'a sevk noktasında onların gayreti, çabası var, yani muhalefeti kastediyorum. Bu soruları yöneltenler birincil mahkemenin takipsizlik kararını niçin görmezden gelirler? Buna hayırlı olsun demek yeterlidir.

        YASADIŞI DİNLEME OPERASYONU

        60 kez dinlendiysem azmış, ben sınırsız dinlendiğimi düşünüyordum. Ben bunları söyledim. Yargı işgal altındaydı, söylediklerimiz kaale alınmadı. Yargının içersinden kimlerin olduğu atamaları yapılanların tweetlerle ülkenin başbakanına cumhurbaşkanına nasıl hakaretler ettiğini gördünüz. Edebe adaba sığmayan o ifadeleri kullanan o insanların yargıda bulunması mümkün mü? Gölbaşı’ndaki süreç birçok şeyleri ortaya çıkaracaktır. Bu eteklerden çok taşlar dökülecek. Bunlar bitmedi. Arkası gelecek. Ben inanıyorum ki arkası geldikçe Türkiye huzur ortamını yakalayacaktır.

        DEMİRTAŞ’IN CİZRE AÇIKLAMASI

        (‘Devletin içerisinde çöreklenmiş ekip var, devlet bunu biliyor koruyor’)

        Siyaseti bilen insan bu ifadeyi kullanamaz. Önce bu beyefendi mensubu olduğu partinin belediyelerinin araçlarının nasıl hendekler kazdığını ve bu hendeklerden nasıl ödenekler aldıklarını ve belediyelerini hangi anlayışlarla yönettiklerini masaya yatırsınlar. Bunlar da milletin önüne gelecek. Çözüm sürecinin lafta tarafında gibi görünüp çözüme ulaşmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Bunların perde önünde görünen ve perde arkasında görünmeyen yüzleri var. Cizre’de insanlar tehdit altında. Yasa çıkacak bunların önünü kesecekler. Bu beyefendinin eş başkanı olduğu partide çok daha dikkatli ve hassas konuşması gerekir. 'Ülkenin huzuruna nasıl katkı sağlarım' diye konuşması gerekir. 'Bizde ne var' diye aynaya bakması lazım.

        MB'NİN FAİZ İNDİRİMİ

        Bu indirimi bizim yeterli bulmamız mümkün değil. Görünen o ki Merkez Bankası verilen mesajlardan halen nasibini almış değil. Şu anda uluslararası bu alanda söz sahibi olanlar bile bu indirimin yeterli olmadığını, olamayacağını, çok daha fazla indirimin yapılabileceğini söylerken tabii olaya politika faizi açısından bakmamak lazım. Bir de bunların katları var. Bu katlardan da baktığınız zaman bu yapılanın pek bir işe yaramadığını görüyorsunuz. Bu faizle istihdam yaratmak kolay değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ