Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Milletin huzuruna çıkmaya utandılar' MHP Grup Başkanvekili Vural: Eski bakanların konuşmaması Meclis'e hakaret. Türk milletinin huzuruna çıkmaktan utanmışlardır. Bu bile aslında bir mahkumiyettir

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında dün yapılan Yüce Divan oylamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ret oylarının 276'nın altında kalmasının hükümetin güvenoyu alamaması anlamına geldiğini öne süren Başkanvekili Vural,"Artık TBMM'de bulunan cüzi irade, milletin değerlerini ve hukukunu temsil etmekten uzaktır" dedi.

        Vural, özetle şunları söyledi:

        - Ak Parti hükümeti fiilen düştü. Artık hükümette topal ördek Ahmet vardır. AKP'nin bu saatten sonra toplumun vicdanını temsil edemeyeceği açıkça görülmüştür.

        - 17-25 Aralık'a "dublaj, montaj darbe, kumpas" diyenler dün sırra kadem bastı. "Kol keserim" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu soluğu Davos'ta aldı. Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü raporunu savunamadı, dört eski bakanın milletin kürsüsüne bile çıkamadı.

        'BİREBİR MARKAJ OLMASAYDI...'

        - (Ak Parti'nin oylamadaki firesi) İktidar milletvekilleri de "Burada rüşvet var, yolsuzluk var" diyor. Artık TBMM'de bulunan bu cüzi irade, milletin değerlerini ve hukukunu temsil etmekten uzaktır. Son Bakanlar Kurulu'nda saray baskısı olmasaydı, bire bir markaj olmasaydı AKP'den daha fazla ret çıkacağı muhakkaktı.

        'AKREP GİBİ KENDİLERİNİ ZEHİRLİYORLAR'

        -Ak Parti içinde Yüce Divan'a gönderme önergesine "evet" oyu verenleri kutliyorum. Bu parti değil, vicdan meselesi.Bu zihniyete göre haram paracılara karşı çıkanlar hain, darbeci ya da tuzluk ilan edilmektedir. Kendi insanlarını hain olarak gören şizofrenik siyasetle karşı karşıyayız. Ayakkabı kutularını, para kasalarını gören gözler, duyan kulaklar vardır. Yakında aynaya bakacaklar 'hain sensin' diye kendilerini gösterecekler. Bir akrep nasıl kendini sokup zehirliyorsa, rüşvet ve yolsuzlukta boğulan AKP de kendi kendini bitirmektedir.

        - (Başbakan Davutoğlu'nun, "Muhalefet blok olarak oy vermişse ya grup kararı vardır ya baskı" sözlerine karşın) Bizde grup kararı da yok, baskı da yok. Ne baskısı olacak? 'Ayakkabı kutularını, kasaları, milyon dolarları görmeyin' mi diyecekler? 22 Aralık'ta komisyonda yapılacak oylama sırasında telefonla arayıp baskı kuranlar kimlerdi? Komisyon üyelerini saraya çağırarak, ikna odalarına alanlar kimlerdi?

        'İKNA ODALARINA ALINANLAR ONLAR DEĞİL Mİ'

        - (Başbakan'ın Ak Parti'deki firenin gruba baskı yapılmamasından kaynaklandığını söylediğinin hatırlatılması üzerine)15'er kişilik gruplar halinde ikna odalarına alanlar onlar değil mi? Ne derse desin, komisyon raporu güvenoyu almamıştır, AKP'ye yakın 50'ye yakın milletvekili bunun rüşvet ve yolsuzluk olduğu yönünde oy kullanmıştır. Artık Davutoğlu'nun kendi kolunu kesmekten başka alternatifi kalmadı. Kolsuz Başbakan olarak 7 Haziran'a kadar Başbakanlık görevini usulen yerine getirecektir.

        'SALT ÇOĞUNLUK SÖZLERİ DİKKATE ALINMALI'

        - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, Egemen Bağış hakkındaki oylamadaki 255 'ret' oyunun, oylamaya katılanların salt çoğunluğu olmadığı, bu nedenle oylamanın geçersiz olduğu iddiası dikkate alınmalı.Bu tartışma 1 Mart tezkeresinin oylanmasında da yaşandı. Bağış'a verilen oylar katılanların salt çoğunluğunun altında kaldığı için askıda.

        -Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın dün Genel Kurul'da konuşmaması, Erdoğan Bayraktar'ın "Konuşmak istiyorum ama yakın çevrem konuşmamı istemiyor" sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de "Milletvekili milletin kürsüsünden kaçıyorsa, demek ki bu iddialara söyleyecek hiçbir şeyi yok" dedi.

        'BAKANLARIN KONUŞMAMASI HAKARET'

        - Eski bakanların konuşmaması Meclis'e hakaret. Türk milletinin huzuruna çıkmaktan utanmışlardır. Bu bile aslında bir mahkumiyettir. Bu, 'benim sözüm yok' diyenlerin vicdanı olmayan parmaklara teslimiyetidir.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ