Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı O sanıkların yurtdışı çıkış yasağı kalktı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında mahkeme tüm sanıklar hakkında soruşturma ve kovuşturma aşamasında konulan yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi

        Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında, tüm sanıklar hakkında soruşturma ve kovuşturma aşamasında konulan yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı.

        'BİZZAT DİNLEMEYE RET'

        Ara kararını açıklayanmahkeme heyeti, tanıklar İsa Akyüz, Bekir Peker ve Ahmet Uğurlu'nun SEGBİS vasıtasıyla beyanlarının alınmasına dair taleplerini, tanıkların duruşmada bizzat dinlenmelerinin yargılama konusunun aydınlatılması bakımından önem taşıması nedeniyle reddetti. Heyet, tanıkların bir sonraki celse hazır edilmesine karar verdi.

        Tüm sanıklar hakkında soruşturma ve kovuşturma aşamasında konulan yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını kararlaştıran heyet, sanıklar Mehmet Cem Çağlar, Kemal Boya ve Mücahit Erakyol'un duruşmalardan vareste tutulması yönündeki taleplerini kabul etti.

        Mahkeme heyeti, Beyoğlu Kocatepe Mahallesi Feriye Caddesi 53 numarada 13 Nisan 2009'da yapılan aramaya ilişkin görüntü tutanaklarının soruşturmayı yürüten kolluk biriminden istenmesine hükmetti.

        ADLİ TIP CEVABININ BEKLENMESİNE...

        İstanbul 3 No'lu DGM'nin 2002/246 esas sayılı dosyasının arşivini devralan mahkemenin tespit edilerek ilgili dosyanın incelenmek ve iade edilmek üzere istenmesine karar veren heyet, sanık Gülseven Yaşer hakkındaki yakalama emrinin kaldırılması talebini reddetti.

        Ancak heyet, CMK'nın 196/6. maddesine istinaden, yurtdışında bulunan sanığın uluslararası yolculuk yapamayacağına ve hastalığı nedeniyle duruşmaya katılamayacağına ilişkin yeni tarihli geçerli bir tıbbi kanıt ibraz edilmesi halinde Gülseven Yaşer hakkındaki yakalama kararının kaldırılması konusunun celse arasında değerlendirilmesini kararlaştırdı.

        Mahkeme heyeti, 1 nolu CD, 3 nolu DVD ve Kadıköy ÇYDD'de el konulan harddisk ile ilgili raporları göndermesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Bilişim ve Teknoloji Suçları Şubesi'ne yazılan yazıların cevaplarının beklenmesine karar verdi.

        DNA ARAŞTIRMASI YAPILDI MI

        Mahkeme heyeti, Beykoz ormanlık alanda bulunan sigara üzerindeki DNA genotipine ilişkin olarak veri tabanında araştırma yapılıp yapılmadığı konusunda soruşturmayı yürüten kolluk birimine yazı yazılmasına karar verdi.

        Sanık Hüseyin Hançer'in Yurt Atayün'ün tanık olarak dinlenmesine yönelik talebinin bu aşamada reddine karar veren heyet, Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın bu dosyaya ilişkin yaptığı inceleme sonucunun sorulmasını kararlaştırdı.Duruşma ertelendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ