Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Perinçek davası ile ilgili İşçi Partisi'nden açıklamalar

        İşçiPartisinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin, yurt dışına çıkış yasağını kaldırmasının ardından Perinçek'in 1915 olaylarına ilişkin AİHM'de görülen davasının 28 Ocak'ta yapılacak temyiz duruşmasına katılacağı bildirildi.

        Açıklamaya göre, Perinçek'in AİHM Büyük Daire'de görülecek davasını takip etmek üzere Türkiye'den bazı isimler de İsviçre'ye gidiyor.

        1915 olaylarıyla ilgili İsviçre'de yaptığı konuşmalarda "Ermeni Soykırımı iddialarını reddettiği" gerekçesiyle bu ülkede 2007'de çeşitli mahkumiyet cezalarına çarptırılan Perinçek, 2008'de AİHM'e başvurmuş ve "İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğüyle ilgili 10'uncu maddesini ve yasa olmadan suçlama olamayacağına dair 7'nci maddeyi ihlal ettiğini" savunmuştu.

        Perinçek ile davaya müdahil Türk hükümetinin tezlerine büyük ölçüde hak veren AİHM, İsviçre hükümetinin iddialarının aksine 1915 olaylarıyla Yahudi Soykırımı'nın kıyaslanamayacağını belirtmiş ve Perinçek'i haklı bulmuştu.

        Kararı, İsviçre'nin temyiz etmesi üzerine 28 Ocak'ta saat 09.15'te AİHM Büyük Daire'de görülecek davayı izlemek üzere 200 kişilik bir heyetle birlikte İsviçre'ye gidecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ