Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Her kapı çaldığında ‘İşte ölüm anı geldi’ diyorum"

        Mehmet İNMEZ / HT GAZETE

        Ankara’da amatör ressam olarak sergiler açan Z.Ö. (43), 26 yıl önce evli olan işadamı Y.Ö.’nün annesine bakmak üzere İzmir’in Urla İlçesi’ne yerleşti. İşadamıyla zamanla yakınlaşan ve aralarında ilişki başlayan Z.Ö., Y.Ö. ile yıllarca imam nikâhıyla yaşadı. Ö.’nün R. (15), H. (13), N. (9) ve Y. (5) isimli çocukları oldu. Y.Ö., iddiaya göre 4 çocuğuyla villada oturan Z.Ö.’ye 3 yıl önce şiddet uygulamaya başladı. Dayak ve şiddete dayanamayan kadın, çocuklarını göstermek istemeyince şiddet daha da arttı. Y.Ö. defalarca çocuklarını kaçıracağı ve yurtdışına götüreceği yönünde tehditlerde bulundu.

        5 DEFA EVDEN UZAKLAŞTIRMA ALDI

        Genç kadın savcılığa başvurarak, koruma istedi. Çocukları ve kendisi için nafaka talep ederek dava da açan Z.Ö.’ye çocukların velayeti verilirken, babanın çocukları kaçırma ihtimaline karşı da çocuklara yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Çocuklarını göremeyen ve hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Y.Ö. de Z.Ö.’nün akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek, şizofren olduğuna dair rapor aldı. Raporu inceleyen mahkeme, çocukların yine annede kalmasına karar verdi. Y.Ö. hakkında ise 5 defa evden uzaklaştırma kararı çıktı.

        ‘HER AN ÖLÜMÜ BEKLİYORUM’

        26 yıl yaşadığı kişinin kendisini her an ölümle tehdit ettiğini iddia eden Z.Ö., “Hakkında karar olmasına rağmen beni öldüreceğini söyleyip, çocuklarımı benden alıp kaçıracağını söylüyor. Her kapı çaldığında, ‘İşte ölüm anı geldi’ diyorum. Her an korkuyla yaşıyorum. Çocuklarımın da psikolojisi bozuldu. Küçük oğlum, yaşadıklarından dolayı konuşmayı dahi unuttu. Devletin beni ve çocuklarımı korumasını istiyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ