Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Poyrazköy Davası'nın 3'üncü duruşmasında tanık olarak dinlenilmesine karar verilen polis birikişiler 'can güvenliğimiz ok' diyerek mahkemeye gelmedi

        Sedef ŞENKAL DEMİR/İSTANBUL

        “Kafes Eylem Planı”, “Amirallere Suikast”, “Gölcük Belgeleri”, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği 86 sanıklı Poyrazköy Davası’nın 3’üncü duruşmasında Levent Bektaş’ın evinde arama yapan polislerden ikisi tanık olarak dinlendi.

        'VİCDANEN RAHATIM'

        ‘Kafes Eylem Planı'nın çıktığı öne sürülen CD’lerin el konulduğu evdeki aramayı yapan tanık polislerden ekip şefi Bektaş “Vicdanen rahatım” derken, polis memuru Hayrullah Balcı “CD’leri olay yerinde kontroletme şansımız olsaydı hiçbir CD’yi almazdık herhalde” dedi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda yapılan duruşmada tanık olarak dinlenilmelerine karar verilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden seçilen polis bilirkişiler Bekir Peker, İsa Akyüz, Zafer Ketenci ve Ahmet Uğurlu ile İstanbul Emniyeti’nde görevli polis memuru Serkan Çinici duruşmaya gelmedi. Polislerin çoğunun, il dışına tayin edildikleri ve can güvenlikleri bulunmadığını gerekçe gösteren dilekçe gönderdikleri belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ