Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eleştirilen vekiller kendini böyle savundu Eleştirilenlerden ‘sağlık’ savunması Oylamaya niçin katılmadılar?

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        İlk oylamaya katıldıktan sonra Meclis’ten ayrılması tartışmalara neden olan CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, eleştirilere Twitter’dan yanıt verdi: “Oylamaya katıldım ve yüksek tansiyon nedeni ile hastaneye gittim. Olayın tamamı budur. Üzücü olan, hedef gösterilmem.”

        'BABAM HASTALANDI’

        Meclis’teki ilk iki oylamaya katılamadığı için sosyal medyada eleştirilen CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ise babasının rahatsızlığı yüzünden ilk iki oylamaya yetişemediğini belirterek, “Babam oylama sabahı aniden rahatsızlandı. Milas’ta hastaneye kaldırdım. Son iki oylamaya yetiştim’ dedi. MHP’NİN FİRESİ MHP’de oylamaya katılmayan tek milletvekilinin Elazığ Milletvekili Enver Erdem olduğu ortaya çıktı. Erdem’in hasta olduğu gerekçesiyle değil, uzun süredir partiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle oylamaya katılmadığı öğrenildi.

        ‘YAZIKLAR OLSUN’

        CHP’den istifa eden Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ise oylamaya neden katılmadığını, “Rahatsızlığım üzerinden hırsızlar yerine sonucu belli bir oylama nedeniyle bana saldıranlara yazıklar olsun” sözleriyle açıkladı. Anadolu Partisi’nden yapılan açıklamada da Genel Başkan Emine Ülker Tarhan’ın önceki gün genel durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastanede müşahede altına alındığı ve tedavisine dün de aynı hastanade devam edildiği belirtildi. Eski İçişleri Bakanı ve MİLAD Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin’in ise üç oylamaya katıldığı, birine ise televizyonda canlı yayında olduğu için yetişemediği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ