Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Partili eski başkanın öldürülmesine 3 gözaltı AK Partili eski başkan Zeynel Çengel'n öldürülmesine gözaltı

        Davutlar'da geçen cumartesi günü saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Aydın'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu karşılayıp, AK Parti Aydın İl Kongresi'ne katılan, evli ve 2 çocuk babası Zeynel Çengel, evinin yakınında aracını park ettikten sonra yürümeye başladı. Kapatılan Davutlar Belde Belediyesi'nde meclis üyeliği ve 4 dönem AK Parti Belde Başkanlığı yapan Çengel'e, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada, evin arkasında bekleyen kimliği belirsiz kişiler 6 el ateş etti.

        Geri dönüp aracının arkasına saklanmaya çalışan Çengel, kalbi ve kalçasına isabet eden 2 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından Çengel, kalabalık bir toplulukla düzenlenen cenaze törenini ardından Davutlar Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

        Yapılan araştırma sonucu kimlikleri belirlenen ve İzmir'in Salçuk İlçesi'nde olduğu tespit edilen İ.D. Y.D. ve A.D., dün gece düzenlenen ve Özel Harekat polislerin de katıldığı operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlıların sorgularının sürdüğü belirtildi. Zanlıların saklandığı evde bir miktar esrar ile bir pompalı tüfek de ele geçirildiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ