Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada gizlilik kararı

        Cizre Yafes Mahallesi'nde 14 Ocak'ta polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile ilgili yürütülen soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik kararı konuldu. Çevreyolu mevkiinde ıereden geldiği belli olmayan bir kurşunun hedefi olan Kazanhan, yakında bulunan vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen Nihat Kazanhan, kurtarılamamıştı.

        SAVCILIKTAN TALEP

        Yaşanan ölümden sonra olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Şırnak Barosu'na bağlı bazı avukatların da takip ettiği soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik kararı verildiği öğrenildi.İçişleri Bakanlığı da olaydan sonra 20 Ocak'ta, Cizre'de 14 Ocak'ta Nihat Kazanhan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir" açıklamasını yapmıştı.

        Bakanlık açıklamasında şöyle denilmişti: 14 Ocak 2015 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde Nihat Kazanhan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ayrıca Bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir"

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ