Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekir Bozdağ: Şamil Tayyar'ın açıklamaları doğru değil

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı ile İnsan Hakları Kurumunun Hakimevi'nde yapılan istişare toplantısına katıldı. Burada gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Bozdağ önemli açıklamalar yaptı.

        - (Şamil Tayyar'ın 4 bakanın Yüce Divan oylaması sonrası kullandığı fire ifadeleri) Şamil Tayyar'ın yaptığı açıklamaları doğru görmedim. Tayyar'ın parti adına açıklama yetkisi yok.

        GÜLEN'LE İLGİLİ DEĞERLENDİRME

        - (Fettullah Gülen'e yakalama kararı) Değerlendirmeleri yasal çerçevede yapacağız. Henüz Adalet Bakanlığı bu konuyu diğer bakanlıklara göndermedi çünkü bize de daha intikal etmedi.

        - (4 bakanın Yüce Divan oylaması) Karara bağlanmış, reddedilmiştir. Muhalefet partileri arzu ettikleri sonucu alamamıştır.

        'İSTİNAF MAHKEMELERİNİ UYGULAMAYA GEÇİRECEĞİZ'

        - 17-25 Aralık'ın bir adalet arayışı olmadığını her zaman ifade ettim. Takip edilenler bakanların çocukları, dokunulmazlıkları yok eğer bir adalet arayışı olsa suçüstü yapar ve delilleri tespit eder. Siyasal hedefleri olan, yargıyı kullanarak yapılan bir teşebbüstür.

        - (istinaf mahkemeleri) Uzun yargılamalara son vermek hem de vatandaşın adalete erişimini kısa sürede sağlaması maksadıyla istinaf mahkemelerini fiilen uygulamaya geçireceğiz. Hazırlıklarımız bitmek üzere 2015 yılı içerisinde hem adli yargıda hem de idari yargıda istinafı fiilen uygulamaya koyacağız.

        NORVEÇLİ KATLETTİ, 'HIRİSTİYAN TERÖRÜ' DEMEDİLER

        - Türkiye'de 2002 yılında 28 bin tutuklu var iken, 2014 yılında bugün itibariyle 22 bin 420 tutuklu var.

        - (Charlie Hebdo) Bu saldırıyı yapanlar Müslümanlara en büyük zararı vermişlerdirb Norveçli biri 70 kişiyi katlederken kimse Hıristiyan terörü demedi.

        AİHM, PERİNÇEK DAVASINDA KENDİ KENDİNİ SINAYACAK

        - (AİHM'deki Doğu Perinçek davası) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapacağı değerlendirmede kendi kendisiyle büyük bir sınama içerisinde olacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ