Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli çadırında yangın: 2 ölü , Hatay'ın Kilis İlçesi'nde kurdukları çadırda bulunan sobanın alev alması sonucu çıkan yangında, Suriyeli anne ve kızı hayatını kaybetti

        Kilis'te Suriyelilerin kendi kurdukları çadırda çıkan yangında anne ile kızı hayatını kaybetti.

        Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sıralarında Karataş semtinde Ali Abdo Cuk'a ait çadırda sobadan çıkan kıvılcımından çadırlar tutuştu. Bir anda Suriyeli anne Fatma Abdul Cuk ile 8 aylık kızı Leaili ateş topu içerisinde kaldı.Anne kızını alarak kendini ateş topuna dönün yangından kurtararak dışarı çıktı.

        Anne olay yerinde, kızı Leaili ise kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri, hızlı bir şekilde yangını söndürürken, 4 çadır tamamen yandı. Çadırda kalanlar yangından kendilerini boş alanlara atarak kurtuldu.

        Olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ile polis ekipleri gönderildi. AFAD İl Müdürü İlhami Akgül ile Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, olay yerine gelerek bilgi aldı. Belediye Başkanı Hasan Kara, 20.46'da yangın çıktığını, 5 dakika içerisinde itfaiye ekiplerinin yangını söndürdüğünü, yangının diğer çadırlara ulaşmadan kontrol altına alındığını, anne ve 8 aylık kızının hayatını kaybettiğini söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ