Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır’da kritik 5 gün Diyarbakır yarından itibaren sıcak 5 gün yaşayacak Davutoğlu ilk kez başbakan sıfatıyla Diyarbakır'a gidiyor

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        Yarın Peygamber Sevdalıları Platformu, Hz. Muhammed’e Saygı Mitingi düzenlerken, pazar günü Davutoğlu ilk kez başbakan sıfatıyla kente gelecek. Çarşamba günü ise 100 bin kişinin davet edildiği HDP il kongresi var

        Diyarbakır, yarından itibaren sıcak 5 gün yaşayacak. HÜDA PAR’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, yarın Hz. Muhammed’e Saygı Mitingi düzenleyecek. Pazar günü Ahmet Davutoğlu, ilk kez başbakan sıfatıyla Diyarbakır’a gidecek ve partisinin il kongresine katılacak. 3 gün sonra, HDP gövde gösterisi yapacak. 100 bin kişinin davet edildiği HDP kongresine eş genel başkanlar katılacak.

        PEYGAMBER’E SAYGI

        Hafta sonu ile birlikte Diyarbakır, siyasetin merkezine oturacak. 5 günde kritik üç toplantıya ev sahipliği yapacak olan Diyarbakır’da miting ve il kongreleri gerçekleştirilecek. Diyarbakır’daki ilk büyük etkinlik yarın gerçekleştirilecek. Peygamber Sevdalıları Platformu, “Peygamber’e Saygı Mitingi” düzenleyecek. “Fransa’da İslam’a ve Peygamber’e yapılan hakaretleri kabul etmediğimizi haykırmak için İstasyon Meydanı’ndayız” afişleriyle duyurulan mitingde, Paris saldırısının ardından yayınlanan Hz. Muhammed karikatürleri protesto edilecek. Daha önce pazar günü yapılması planlanan mitingin Davutoğlu’nun Diyarbakır’a gelmesi nedeniyle bir gün öne çekildiği öğrenildi.

        AVRUPA’DAN DİYARBAKIR’A

        Bu mitingin ardından pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır’da olacak. Fransa, Almanya, Belçika, İngiltere ve İsviçre ziyaretleriyle gündemini Avrupa’ya çeviren Davutoğlu, Diyarbakır ziyaretiyle iç politik gündeme geri dönecek. Davutoğlu, saat 11.00’de Seyrantepe Spor Salonu’nda partisinin 5. Olağan İl Kongresi’ne katılacak. Davutoğlu’nun aynı gün diğer durağı Batman olacak. Davutoğlu’nun, Diyarbakır ve Batman’da Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıların artan İslamofobiye ve çözüm sürecine ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

        100 BİN DAVETLİ

        Hafta sonunu yoğun programlarla geçirecek Diyarbakır’da 28 Ocak Çarşamba günü yeni bir hareketlilik başlayacak. HDP, Davutoğlu’nun konuştuğu salonda il kongresini yapacak. Kongreye, HDP’nin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ katılacak. Suriye ve Irak’tan da konukların olacağı kongre için 100 bin davetiye basıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ