Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Geçmişteki hatalarımızdan arınacağız' dedi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'daki c'de, iş adamı ve sanayici Abdullah Teber'in ev sahipliğinde iş adamlarıyla bir araya geldi. Konuşmasında Ak Parti'ye yüklenen CHP lideri, "Geldiğimiz noktada çok değişik partiler, liderler geldi gitti ama hiçbirisinin cumhuriyetle, rejimle bir sorunu yoktu" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu mesajları verdi:

        'DEMOKRASİ DEVRİMİ ŞART'

        - İktidara gelirsek harcanan her kuruşun hesabını vereceğiz. O kadar ki 'her kuruşun hesabını vermek namus borcudur' diyoruz. Bu kadar açık, net söylüyoruz.

        - Demokrasi ve özgürlük devrimine imza atmak zorundayız. Bu topluma birinci sınıf demokrasiyi getirmek zorundayız. Eğer birinci sınıf demokrasiyi getirirsek, emin olun bizim önümüzde hiçbir güç duramaz.

        - Türkiye Güney Kore'den önce otomobil üretti, kalkınma sürecine aynı dönemde başlanılmasına rağmen Güney Kore'nin şu anda dünya çapında 3 otomobil markası var. LG, Samsung gibi markalara sahip. Türkiye'yi yönetenler ise buzdolabı yapmakla övünüyor. Hiçbir devlet başkanı 1800'lerin ürünü olan buzdolabını üretmekle övüneme.

        - Kişi başına eğitim harcaması Türkiye'de 276, Güney Kore'de 1037 dolar. Türkiye'den ilk 500'e hiç marka girmezken, Güney Kore'den 12 markanın girdi.

        'EKONOMİNİN DİNAMOSU ÖZEL SEKTÖR'

        - Yeni bir anlayış ve felsefeyle yola çıkmamız gerekiyor. CHP olarak geçmişte belki iş dünyasıyla biraz mesafeli olduk, iş dünyası da bize "CHP ekonomiyi yönetebilir mi?" diyerek biraz kaygıyla mesafeli baktı. Şunu açık söyleyeyim artık ekonominin dinamosu özel sektördür. Özel sektörün olağanüstü bir gücü var ama bu gücü katma değeri yüksek ürünle pekiştirmesi lazım.

        - Eğer bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü yeniden el birliğiyle getirebilirsek bizim sanayici Türkiye'yi uçurur. Yabancı sermaye de gelir. 40-50 milyar dolar niye gelmesin?

        - İşbirliği, gönül birliği yapabilir, geçmişi bir tarafa bırakıp geleceğimizi ve çocuklarımızı düşünürsek, emin olun bu ülkede her şeyi yapabilir, bütün sorunlarımızı çözebiliriz. Bir parlamento düşünün yolsuzlukların üzerini kapatıyor. Böyle bir parlamento olmaz.

        'YAŞAM TARZINA KARIŞMAYACAĞIZ'

        - Geçmişte bazı hatalar yaptık, hiç kimsenin yaşam tarzına karışmayacağız. o hatalardan arınacağız. Daha güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Kaygılardan arınmış, geleceğe umutla bakan, huzurlu bir Türkiye istiyoruz.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ