Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa dilencinin sondasından kola çıktı

        Küçük yaşlarda bir çocukla birlikte, beline bağladığı sonda ve idrar torbasıyla kendisine hasta görüntüsü veren Hatice Y., Seyhan ilçesindeki Dörtyol Kavşağı'nda duygu sömürüsü yaparak dilenmeye başladı. Bu sırada gazeteciler tarafından görüntülendiğini fark eden Hatice Y., yanındaki çocukla birlikte caddeden uzaklaştı. Vatandaşların ihbarını değerlendiren Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Hatice Y. ve küçük yaşta çocuğu aramaya koyuldu.

        Zabıta ekipleri, Dörtyol Kavşağı'ndan uzaklaşan Hatice Y.'nin aynı yolla kendisine hasta görüntüsü verip İnönü Caddesi'nde dilenen görümcesi Fatma Y.'nin yanına gittiğini belirledi. Hatice Y. yanındaki çocuğu Fatma Y.'ye bıraktıktan sonra buradan da uzaklaştı. Zabıta ekipleri, caddede dilenerek gezinen Fatma Y.'yi suçüstü yakalayarak zabıta müdürlüğüne götürdü. Fatma Y. burada yapılan sorgusunda, beline bağladığı sondanın torbasında 'kola' olduğunu ve çocuğun da kendisine ait olduğunu itiraf etti.

        Fatma Y. ve çocuğunu muayene eden Seyhan Belediyesi Çevre Koruma-Kontrol Müdürlüğü'nde görevli Doktor Günay Matyar, kadının ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, sonda mekanizmasının da boşta olduğunu belirledi.

        Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Ercan Kandemir ise ihbar üzerine yakaladıkları Fatma Y.'nin kendilerine verdiği beyanda dilenciliği alışkanlık haline getirdiğini ve içinde kola olan sonda düzeneğini dilencinin kendisinin itiraf ettiğini söyledi. Kandemir, "Yasal işlemleri tamamlayıp, konunun takipçisi olacağız" dedi. Fatma Y.'ye "Kabahatler Kanunu"na göre 100 lira para cezası kesildi. Kendisine hasta süsü vererek kola dolu sondayla dilenen Fatma Y.'nin günlük ortalama 300 TL kazandığı öğrenildi.

        Dilenciliği meslek haline getiren kadınların Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Turgutlu Mahallesi'nde yaşadığı ve her gün kent merkezine dilenmeye geldikleri belirtildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ