Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gecekondudan cephane çıktı

        Güngör KARAKUŞ / HT GAZETE

        İstanbul Beyoğlu’nda yaşlı bir çiftin yaşadığı gecekondunun kömürlüğü ile çatısına bırakılan 2 ayrı sırt çantasından “cephane” çıktı. Polisin 10 saat boyunca inceleme yaptığı gecekonduya içleri silah ve bomba dolu sırt çantalarını kimin koyduğu araştırılıyor.

        TESADÜFEN BULUNDU

        Beyoğlu Hasköy’de K.B. ve M.B. çiftinin uzun yıllardır yaşadığı gecekondunun yanında bir inşaat başlatıldı. İnşaatın sesinden rahatsız olan yaşlı çift, 4 gün önce bir süre kalmak için kızlarının yanına gitti. Dün sabah temizlik yapmak için evlerine dönen çiftten K.B., bahçedeki kömürlüğe girince 1 sırt çantası buldu. Çantayı açan yaşlı kadın, silahları görünce kızını ve damadını arayarak durumu anlattı. Damat, olayı polise bildirdi.

        EL BOMBASI DA VAR

        Polisin ilk belirlemelerine göre sırt çantasında 1 adet Uzi marka silah, 1 adet Kalaşnikof marka tüfek, 1 adet dolu vaziyette Glock marka tabancaya ait şarjör, 2 adet dolu Kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 2 adet dolu Uzi marka silaha ait şarjör ile 1 adet el bombası ve poşete sarılı 9 adet Smith Wesson mermisi bulundu.

        ÇATIDA İKİNCİ ÇANTA

        Bunun üzerine gecekondunun bulunduğu bölgeyi abluka altına alan polis, bahçeyi ve gecekonduyu didik dikik aradı. Terör ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında gecekondunun çatı aralığında ikinci bir sırt çantası bulundu. Bu çantadan da Uzi marka bir silah çıktı.

        Polisin yaklaşık 9 saat süren incelemesi sonucunda silahlar ve şarjörler ile bomba, Kriminal Polis Merkezi’ne götürüldü. K.B.’nin de karakola götürülerek ifadesine başvuruldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ