Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa adanada üstüne televizyon düşen mert ali yaşamını yitirdi

        Olay, Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde meydana geldi. Küçük Mert Ali'nin 3 yaşında ölümüyle son bulan hikayesi şöyle başladı. 5 yıl önce evlenen Sevim (26) ile Mehmet Yılmaz (26) çiftinin Mert Ali ismini (3) verdikleri bir çocukları oldu. Mert Ali, hareketli bir çocuk olduğu için anne ve baba ona dikkat etmeye çalışıyordu. Bu nedenle aile Mert Ali'yi doktora bile götürdü. Dün akşam üzeri de baba Mehmet Yılmaz namaz kılarken annesi de yan odada bulunduğu sırada Mert Ali, yatak odasına girip burada oynamaya başladı. Aile kullanılmayan tüplü televizyonu yatak odasındaki üst üste duran sehpaların üzerine koydu.

        Mert Ali de bu sehpaların üzerinde oynarken televizyon çocuğun kafasına düştü. Televizyon düşünce çıkan ses üzerine baba ve anne hemen yatak odasına koştu. Baba Yılmaz, hemen çocuğunun üzerideki televizyonu kaldırınca üzerine televizyon düşen çocuğun ağzından burnundan kan gelmeye başladı. Baba otomobil ile hemen oğlunu hastaneye götürdü, ancak çocuk hayatını kaybetti. Otopsi için adli tıp kurumuna kaldırılan çocuk otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.

        "BENİ CANIM, BALIM DİYE SEVERDİ"

        Anne Yılmaz, "Ben arka oda da bir şey arıyordum eşimde bu oda da namaz kılıyordu, yatak odasında komidinler vardı, onun üzerinde de televizyon vardı, güm diye bir ses geldi. Koştum ki oğlum televizyonun altında kalmış. Babası televizyonu çekti ki burnundan kanlar geliyor, kafasından kanlar geliyor, kanlar fışkırıyordu. Hemen çocuğu aldım dışarı çıktım. 'Komşular yetişin oğlum ölüyor' dedim. Babasının kucağında öldü. Yüreğim yanıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin çok büyük bir acı. Kuzum kuzum, seni veren Allah'a kurban olurum diye, balım, canım diye severdi" diye ağladı.

        "BABA TELEVİZYONA ZARAR VERİP BAHÇEYE ATTI"

        Baba Yılmaz, oğulunun üzerine düşen televizyonun kullanılmadığını bu nedenle yatak odasındaki sehpaların üzerine koyduklarını belirterek, "Televizyon oğlumun canına kıydığı için eşim televizyonu kırıp bahçeye atmış. Televizyon oğlumun katili oldu. O televizyonu kullanmıyorduk onun yerine de yeni televizyonlardan alacaktık" diye konuştu.

        "15 GÜNDE İKİ EVLAT KAYBETTİM"

        Anne Yılmaz, Mert Ali'nin hiperaktif bir çocuk olduğu için doktora götürdüklerini, doktorun çocukların hareketli olmasının normal olduğunu ancak Mert Ali'nin biraz daha hareketli olduğunu söyleyerek, 'Bir kardeş yaparsanız bu hareketliliği biter' dedi. Bu nedenle biz de bir bebek yapmaya karar verdik. Ben 2 aylık hamileydim. 15 gün önce doktor kontrolüne gittim. Doktor bebeğin kalbinin durduğunu söyledi. Bu nedenle kürtaj olmak zorunda kaldım. Bir çocuğumda karnımda öldü. Kalbi atmayınca 2 aylık bebeğimi 2 hafta önce aldılar. 2 Haftada iki evladımı kaybettim acım büyük. Allah'ım yarabbim acım çok büyük. İki evladım da parçamdı benim. Allah kimseye evlat acısı vermesin" diye gözyaşlarına boğuldu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ