Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nişantaşı'ndaki mafya cinayetinde 5 kişi tutuklandı

        NihatULUDAĞ-Gökay USANMAZ /İSTANBUL

        Yeralatı dünyasının tanınmış isimlerinden Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve korumasına yönelik suikastın, 2005 yılında Roma’da öldürülen Hüseyin Saral’ın intikamı için gerçekleştirildiği öne sürüldü.

        Saldırı emrini Yakup Saral’ın verdiği, saldırıyı ise Hurşit A. ve İlhan K.’nın gerçekleştirdiği belirtildi. Nişantaşı’nda 22 Aralık’ta işlenen cinayeti soruşturan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, önceki gün 15 kişiyi eşzamanlı baskınlarla gözaltına aldı. Operasyonda saldırıda kullanılan kırmızı otomobil de ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 15 kişiden 4’ü polis tarafından, 4’ü de Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Önder Yaman’ın talimatıyla serbest bırakıldı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen 7 kişi ise, 7 saat süren ifade verme işleminin ardından “tasarlayarak iki kişiyi öldürme ve bir kişiyi öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

        Mahkeme, şüphelilerden Hurşit A., Mert G., Hasan E., Nesim D. ve Yaşar S.’yi tutuklarken diğer 2 şüpheliyi “yurtdışı çıkış yasağı” koyarak serbest bıraktı.

        EV KİRALAYIP ŞAHİN’İ İZLEMEYE ALDILAR

        Gözaltındakilerin verdiği ifadeler doğrultusunda, saldırı emrini Yakup Saral’ın verdiği öne sürüldü. İddialara göre, Saral grubunun adamları, cinayetten yaklaşık 4 ay önce Nişantaşı’nda bir ev kiralayarak Vedat Şahin’i izlemeye aldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin Hurşit A. olduğu ileri sürüldü. Bazı şüphelilerin Yakup Saral’ın yurtdışına kaçmasında yardımcı oldukları için tutuklandığı iddia edildi. Zanlıların ifadelerine göre, cinayetin 2005 yılında İtalya’nın başkenti Roma’da Sedat Şahin’in adamları tarafından öldürülen Hüseyin Saral’ın intikamı için işlendiği belirlendi.

        11 YILLIK DÜŞMANLIK

        SARAL ve Şahin grupları arasındaki düşmanlık 11 yıl öncesine dayanıyor. Tefecilik yapan Kamber Ocaklı, borcu olduğu Sedat Şahin tarafından tehdit edilince Hüseyin Saral’dan yardım istedi. 4 Ekim 2004’de Şahin’in sağ kolu Zekeriya Kocaman ve 4 adamı ile Saral’ın adamları arasında çatışma çıktı. Çatışmada vurulan Kocaman felç olunca Şahin, intikam yemini etti.

        Çatışmadan sonra yurtdışına çıkan Hüseyin Saral, 29 Ekim 2004’te İtalya’da esrarla yakalandı ve cezaevine kondu. Saral, 26 Ocak 2005’te serbest bırakıldıktan sonra 31 Ocak’ta, Roma’da bir AVM’de çapraz ateşe tutularak öldürüldü. Cinayeti, Şahin grubunun işlediği öne sürüldü. Bu kez Saral ailesi intikam yemini etti. İki grup arasında yaşanan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti. Sarallar’ın, Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin ile 6 adamlarının yer aldığı bir ölüm listesi hazırladığı öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ