Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cibuti'deki Osmanlı camilerine restorasyon Cibuti'de, Osmanlı döneminden kalan 3 cami, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilecek

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Afrika Boynuzu ülkelerine yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cibuti'de, Hasoba Türklerinin yaşadığı ve Osmanlı döneminden eserlerin bulunduğu Tajura bölgesini ziyaret etti.Osmanlı İmparatorluğu'nun, o dönemde Habeşistan olarak adlandırılan coğrafyadaki merkezlerinden biri olan Tajura'nın, tarihi önemine işaret eden Kurtulmuş, 20 bin nüfuslu şehirde Osmanlı döneminden kalma 3 cami ve kale bulunduğunu söyledi.

        500 METRELİK İSTANBUL FANUSU

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İnşallah bu 3 caminin restorasyonunu yapacağız. Kalede, çok fazla fiziki sorun görünmüyor ama ihtiyaç olursa onun da yapılmasını sağlayacağız. Bizden istedikleri 500 metrelik bir sahil yolu var. Yolu 'İstanbul Fanusu' olarak adlandıracaklarını söylediler" dedi.

        'GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKIYORLAR'

        Yeni Türkiye'nin Cibuti gibi uzaktaki komşularla da ilişki kurduğunu ifade edenKurtulmuş, şöyle konuştu:Burada da komşularımız var. İnsanlar 'İstanbul Fanusu' türküleriyle sizi karşılıyor. İnsanlar burada sizin gözünüzün içine bakıyor, İstanbul'u, Türkiye'yi tanıyor, inşallah bu 3 çalışmayı birden burada eş zamanlı olarak yapmayı başarırsak, ümit ediyorum ki Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir açılış programı da yapabiliriz.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ