Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Yüzde 20 oy potansiyelimiz var

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Haymana'daki bir termal otelde düzenlenen BBP Genel İstişare Toplantısı'nın kapanışında konuştu. Yaptırdıkları anketlerde seçim barajının kalkması halinde yüzde 18-20'lik oy potansiyellerinin görüldüğünü öne süren Destici, "Millete gidip kimsenin çalmasına müsaade etmeden, her bir oyumuzu alacağız ve inşallah bu barajları yıkıp güçlü bir grupla Meclis'te olacağız" dedi.

        'AK PARTİ FRENİ BOŞALMIŞ ARABA GİBİ'

        AK Parti'nin 12 yılı bulan iktidarı boyunca vatandaşların temel sorunlarına yeterince çözüm üretemediği iddiasında bulunan Destici sözlerini şöyle sürdürdü: İktidar adeta freni boşalmış bir araba gibi yukarıdan aşağıya doğru gidiyor. Nerede duracağı ve kime çarpacağı belli değil. Vatandaşlarımızın birinci gündem maddesi işsizlik ve yoksulluktur. Bunların hiçbirine çözüm bulunamadı.

        'HER SEÇİMDE OYUMUZU ÇALDILAR'

        Seçim sisteminin adaletsiz ve antidemokratik bir içeriğe sahip olduğunu öne süren Destici,mevcut seçim sistemi nedeniyle aldıkları oyların Meclis'e yansımadığını söyledi. Destici, şöyle konuştu:

        Kendi yaptırdığımız başta olmak üzere, yapılan birçok anket çalışmasında BBP'nin yüzde 10'un üzerinde net oy potansiyelinin olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzde 10'luk barajla her seçimde oyumuzu çaldılar. 'Bunlar barajı geçemez', 'oyunuz boşa gitmesin', 'Büyük Birlik bizim kardeşimiz' dediler. Güzel sözlerle bize ve seçmenimize şirin gözükerek, oyumuzu çaldılar ve evimizin içerisindekileri alıp götürdüler. Bu sefer buna müsaade etmeyeceğiz. Yaptırdığımız anketlerde eğer seçim barajı kalkmış olsa yüzde 18-20'lik oy potansiyelimizin olduğu görülüyor. Millete gidip kimsenin çalmasına müsaade etmeden, her bir oyumuzu alacağız ve inşallah bu barajları yıkıp güçlü bir grupla Meclis'te olacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ