Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana Seyhan Belediyesi'ne silahlı saldırı

        Neşet KARADAĞ/ HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Adana'da CHP'li Seyhan İlçe Belediyesi'nin hizmet binası gece yarısı kurşunlandı. Ölen ya da yaralanan olmadı.

        Seyhan Belediyesi hizmet binasının D-400 karayolu karşısına bir otomobille saat 00.30'da gelen henüz kimliği belirlenemeyen ve kaç kişi oldukları belirlenemeyen saldırganlardan birsi araçtan tüfekle inip iddiaya göre, belediye hizmet binasına rastgele ateş etti. Daha sonra araca binip diğer saldırganlarla birlikte kaçtı. Açılan ateş sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, saçmalar özel kalem müdürlüğü odasının camlarına isabet etti.

        Saldırının ardından olay yerine gelen polisler, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtları incelenmek üzere toplandı.

        'SALDIRIYI KINIYORUM'

        Saldırının ardından belediyeye gelen CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı konusunda bir bilginin olmadığını, emniyet güçlerinin konu ile ilgili çalışmalarına devam ettiği söyledi. Başkan Karalar, " Saldırının kim yada kimler tarafından, ne sebeple yapıldığı konusunda herhangi bir bilgimiz yoktur. İsmet İnönü'nün dediği gibi 'Bir ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesur olmazsa o memleket batar.' Belediyemize yapılan bu saldırıyı kınarken faillerin bir an önce bulunup yargı önünde hesap vermelerini bekliyoruz" dedi.

        Bu arada, kısa süre önce de yine CHP'li Çukurova İlçe Belediyesi silahlı saldırıya uğramıştı. Belediyenin camları kırılırken saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 4 kişi yakalanıp, serbest bırakılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ