Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beyoğlu'nda protesto

        Beyoğlu'nda, toplumsal olaylarda çocukların hayatını kaybetmesi protesto edildi.

        CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde toplanan CHP gençlik kolları üyeleri, toplumsal olaylarda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarıyla yürüyüşe başladı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in de destek verdiği gruptakiler, slogan atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

        Sezgin Tanrıkulu, Galatasaray Lisesi önünde yaptığı açıklamada, partisinin gençlik kolları üyelerini, faili meçhul cinayetlerin mağdurlarına ve çocuklara sahip çıktıkları için tebrik etti.

        Son 13 yılda, Berkin Elvan, Serap Eser ve benzeri şekilde 241 çocuğun hayatını kaybettiğini iddia eden Tanrıkulu, "Ölen çocukların kimliği yok, dini yok, dili yok, hepsi çocuk ama bu iktidar döneminde öldürülmeye devam ettiler. 2004 yılında Uğur Kaymaz'la başladı. Davanın ilk duruşması öncesinde sanık polislerin tayini çıktı, daha sonra davanın tayini Eskişehir'e çıktı ve bütün sanıklar beraat etti. O günden bugüne 241 çocuk yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı.

        Cizre'deki gerginliğe de değinen Tanrıkulu, "Son 1 ayda Cizre'de 6 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü çocuk. En küçüğü 12 yaşındaki Nihat. Hiçbirinin katili ortada yok" dedi.

        CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de gelişen teknoloji sayesinde artık hiçbir cinayetin failinin sonsuza dek gizli kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

        Hayatlarını kaybeden çocukların sorumlusunun AK Parti hükümetleri olduğunu ileri süren Tekin, "Herhangi bir demokratik ülkede bir ülkenin başbakanı, insanların ölümünden sonra 'Benim polisim destan yazdı' diyorsa işte katliamın merkezi orasıdır. Hiçbir yer aramayın" dedi.

        CHP Gençlik Örgütü Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırıda ölen lise öğrencisi Serap Eser'le ilgili eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in iddialarına değindi. Bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Yıldız, Şahin'den elindeki bilgi ve belgeleri açıklamasını istedi.

        Basın açıklamasının ardından gruptakiler dağılırken, Tanrıkulu ve Tekin, Galatasaray Lisesi önünde eylem yapan işçilere destek verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ