Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Önce zihinlerdeki barajı yıkın" dedi

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Şanlıurfa'daki GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen partisininil kongresinde konuştu. Farklı inanç ve kimlikteki herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, birlik ve beraberliğin herkesin daha özgür yaşamasına katkı sunacağını belirtti.

        'ANALAR EVET DEMEDEN BARIŞ OLMAZ'

        Ortadoğu'da iki çizginin bulunduğunu öne süren Demirtaş, birisinin IŞİD ve onun temsilcileri diğerinin ise HDP ve halk çizgisi olduğunu savundu.Demirtaş, kadınlara büyük önem verdiklerini de vurgulayarak, "Analarımız 'Evet' demediği sürece, bu topraklar barış yüzü görmeyecektir. Kadınların ve barış analarının öncülüğünde, HDP'yi büyüterek bunu sağlayabiliriz. Öncelikle HDP kadınlara ve analara emanet" dedi.

        'EVREN'İN BARAJI TARUMAR EDİLECEK'

        Konuşmasında seçim barajı tartışmalarına değinen Demirtaş, şöyle devam etti:

        Bizim baraj sorunumuz yok. Baraj zihinlerde, bizim kafamıza zorla kazınmış bir engel. Zihinlerdeki barajı yıkın. Göreceksiniz, meydanlarda barajlar sizin selinize dayanamayacak. Halkın, gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren'in barajını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AKP'yi de tarumar edecek.

        Öte yandan kongreye, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Altan Tan, İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ