Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nişantaşı cinayeti ‘sigara’ mesajı ile çözüldü (Nihat Uludağ / HT Gazete)

        Nihat ULUDAĞ / HT GAZETE

        İstanbul’da 24 Aralık 2014 akşamı Nişantaşı’nda düzenlenen ve Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal’ın yaşamını yitirdiği, koruma Evren Aydın’ın ise yaralandığı silahlı saldırıdaki sır perdesi; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturmayla ortadan kalktı. Cinayetin ardından 10 yıllık Sarallar-Şahinler husumeti çıktı.

        Failleri yakalatan ise cinayetin ardından olay yerindeki bir gözcünün cep telefonuna “Y” olarak kaydettiği Yakup Saral’a gönderdiği “Sigarayı bıraktım abi” mesajı oldu.

        Organize Suçlarla Mücadele ekipleri; saldırının ardından çevredeki baz istasyonlarından olay yerinde bulunan tüm cep telefonlarının kayıtlarını elde etti. İncelemede olay yerine en yakın cep telefonuna ait kayıtlarda dikkat çekici bir ayrıntıya ulaşıldı. Telefondan “Y” olarak kayıtlı bir kişinin cep telefonuna, “Sigarayı bıraktım abi” mesajı gönderildiği belirlendi. Mesajın izi sürülerek cinayetin arkasında Sarallar’ın bulunduğu, Y.’nin de Yakup Saral olduğu belirlendi. Telefon sahibinin olayda gözcü olduğu ve Saral’ın “Silahlar susunca bana mesaj at” talimatı nedeniyle “Sigarayı bıraktım abi” mesajını gönderdiği belirlendi. Yakup Saral’ın cinayet sırasında Adapazarı’nda olduğu, aldığı cep telefonu mesajının ardından ise Gürcistan’a kaçtığı belirlendi.

        MESAJLI İNFAZA YANIT

        10 yıl önce Hüseyin Saral’ın öldürülmesinin ardından Sedat Şahin’in bir adamı ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Dışarıda mısın?” sorusuna “Hee, burada sigara terapisi uygulamaya geldim. Sigarayı bıraktırdım, gidiyorum şimdi” sözleriyle şifreli bir mesaj verdiği kayıtlara geçmişti.

        Tetikçiler için 32 baskın

        Hurşit A.’nın tetikçilikten, Mert G., Hasan E., Nesim D. ve Yaşar S.’nin de yardım yataklıktan tutuklanmasıyla ilk sonuçları alınan soruşturma kapsamında İstanbul’da 25, Sakarya’da 3, Bursa’da 4 adrese eşzamanlı baskın düzenlendi.

        Bazı şüpheliler olaydan 2 ay önce Nişantaşı’nda 2 bin 500 dolara ev kiraladıklarını, Şahin’in ofisine gidiş gelişlerini takip ettiklerini anlattı. Olay günü Şahin’in yanında daha az koruma bulunduğu için harekete geçtiklerini ifade eden zanlılar kullandıkları otomobilin de kiralık olduğunu olay sonrası kırılan ön ve arka camları yeniletip temizlettiklerini anlattılar.

        Yakup Saral’ın azmettirdiği belirtilen ve tutuklanarak cezaevine konulan Hurşit A.’nın ardından polis diğer iki tetikçi oldukları belirtilen İ. ve E.’nin izini sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ