Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa mert sarak polsi kendi islahıyla vurdu

        Müslim SARIYAR/HABERTÜRK

        Ağır yaralanan polis hastaneye kaldırılırken, kendisini evine kilitleyen Sarak 2.5 saat sonra gözaltına alınabildi.

        Soğanlı Mahallesi’ndeki olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Sarak Ailesi’nin evinden yükselen sesler üzerine apartman sakinleri polisi aradı. Apartmana gelen polis memuru Tuğrul Özalp, bodrum kata inerek zili çaldı. Kapıyı açan Mert Sarak aniden belindeki tabancayı alarak Özalp’ı kurşun yağmuruna tuttu. 6 mermi isabet eden Sarak ağır, olayı izleyen bir vatandaş da kulağından hafif şekilde yaralandı.

        ŞOFÖR KAÇTI

        Yaralı polis dışarı çıkarılarak ambulansa alndı. Ancak, ambulans şoförü korkarak kaçtığı için ambulansı bir polis sokaktan çıkardı. Ambulans şoförü aracı tekrar teslim alarak yaralı polisi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Onlarca polis, yaralı arkadaşlarına kan vermek için hastaneye koştu.

        Bu arada içeri girip kapıyı kilitleyen uyuşturucu sabıkalısı Sarak, bu kez de pencereden rastgele ateş açtı. Olay yerine sevk edilen Özel Harekât polisleri sokağı tamamen boşaltıp araç ve yaya trafiğine kapattıktan sonra evi gören noktalara keskin nişancılar yerleştirirken, müzakereci polisler de olay yerine ulaştı. 2.5 saat süren çabaların sonunda saat 16.30 sıralarında Sarak, ikna edilerek evden dışarı çıkarıldı. Müzakereci poisler dışarıya çıktığında da hâlâ tabancayı elinde tutmayı sürdüren Sarak’a megafon uzatıp “Ne istiyorsan buradan söyle” dedi. Sarak, megafonu aldığı sırada etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ