Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şırnak Valisi: Türkiye'yi Suriye gibi yapmayı planladılar

        Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan ve 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayları değerlendirirken, "Kobani' deki çatışmalar, Cizre'de tekrarlanıp, belki de bunun tüm Türkiye'ye yayılması ve Türkiye'nin bir Suriye haline getirilmesi planlanmıştı" dedi.

        Şırnak'tan Bartın'a atanan Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu için veda yemeği düzenlendi. Yemeğe, 23. Jandarma Sınır Tümen komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1.Jandarma Komando Tugay Komutanı Ali Osman Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnal il Emniyet Müdürlüğüne yeni atanan Celal Sel, Vali Yardımcıları, İlçe kaymakamları ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Veda yemeğinde konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak'ı Türkiye'nin nabzının ve kalbinin attığı bir yer olarak değerlendirdi. Şırnak'ın 20 yıl önce buradan batıya giden haftada 8-10'u bulan şehitler ile anılan bir il olduğunu, yılda ortalama 300 kişinin şehit olduğu bir il olarak anıldığını söyleyen Vali Hasan İpek, "Bugün, Şırnak yine olaylarıyla, provokasyonlarıyla, kavgalarıyla, gürültüleriyle olumsuzluklarıyla maalesef anılıyor. Ama, şundan da mutluyuz, bir yıl içerisinde Allah'a şükür benim görevde olduğum sürede hiç şehit vermedik. Yaralanan ve zor durumda kalan arkadaşlarımız oldu ama can kaybımız olmadı. İnşallah bundan sonrada hiç olmaz. Çünkü, bir evlat hiç kolay yetişmiyor. Bir polis, bir asker, bir subay ve bir müdür kolay yetişmiyor. Biz birçok olay yaşadık"dedi. Kobani olaylarında Türkiye'de 40'a yakın insanın yaşamını yitirdiğini, Türkiye'de en yoğun olayların olduğu illerden 2-3 katı olay olmasına rağmen, Şırnak'ta hiç bir güvenlik görevlisi ve vatandaşın yaşamını yitirmediğini söyleyen Vali İpek, "İnsanların uzaktan konuşması kolay. Hem devletin bayrağını 365 gün her yerde dalgalandırılması ve hem de şehit vermemesi, vatandaşının da ölümüne sebep olmadan bu süreci götürebilmesi çok önemliydi" diye konuştu.

        Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak'ta 27 Aralık'ta Cizre olayları yaşanana kadar ciddi bir can kaybı yaşamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

        "BIÇAK SIRTINDA GİDEN MÜDAHALELER YAPTIK"

        "Maalesef 27 Aralık'taki olaylardan sonra birkaç tane vatandaşımızdan can kaybımız oldu. İşin doğrusu bunları da istemiyoruz. Türkiye'nin genel kamuoyu algısında Cizre olayları ikinci Kobani'nin Türkiye'de başlatılması için start verildiği yönünde anlaşıldı. Belki de bu böyleydi. Çünkü Kobani'deki çatışmalar, Cizre'de tekrarlanıp, belki de bunun tüm Türkiye'ye yayılması ve Türkiye'nin bir Suriye haline getirilmesi planlanmıştı. Fakat, büyük bir dirayet ve kararlılıkla ne buradan ne oradan insanlarımızın ölmesine izin vermeyecek şekilde müdahaleler yaptık. Bunlar gerçekten bıçak sırtında giden müdahalelerdi. Herkes tarafından tenkit edilebilirdik, herkes tarafından takdir edilebilirdik. Biz hiçbir şeyi hiçbir tenkidi dikkate almadık. Dikkate almamamızın sebebi tek bir şey için yola devam etmek. Halkımızın can kaybını en aza indirebilmek. Polisimizden, askerimizden şehit vermemek ve Şırnak'ın her noktasında güvenliği sağlayabilmek ve devletin varlığını gösterebilmekti. Bu anlamda da çok ciddi başarılar elde ettik. Ben bundan sonra görev yapacak arkadaşlarımızla da aynı hassasiyetle görev yapacağımızı bildirmek istiyorum. Çünkü, Şırnak'ı bir laboratuvar haline getirip, Türkiye'yi Şırnak üzerinden karıştırıp, Suriye'ye benzetmeye çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ama, bunu yaparken de, devletin hem şefkatini göstereceğiz, hem de kadife eldiven içindeki yumruğunu göstereceğiz. İkisini birlikte götürebildiğimiz sürece biz burada başarılı sayılırız. Mutlaka tenkitler olacak, mutlaka hakkımızda konuşulanlar olacak. Ama, biz doğruyu yapmak için hem vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, hem de emniyet teşkilatımızın görevlerini yaparken, şehit vermeden veya en az şehitle bu işleri atlatabilmek niyetinde ve kararlılığındayız. Çünkü, çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Bu ciddi süreç nedir? Çözüm sürecidir. Çözüm süreci ne anlama gelir? Bu ülkede bin yıllık kardeşliği tekrar yaşatabilmek, tekrar kurabilmenin en önemli adımıdır. Biz çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşacağına inanıyoruz ve bunu baltalayanları da lanetliyoruz, bunun için emek verenleri de kutluyoruz." Vali İpek, tek devlet, tek millet ve tek vatan ilkesinden asla vazgeçmeyerek Şırnak'ta, hem kendi güvenliklerini hem de vatandaşımızın güvenliğini sağlayacaklarından herkesin emin olmasını isteyerek, "Bu yönde çaba sarf eden tüm kardeşlerimi kutluyor, hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi. Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu'yu Şırnak'taki özverili çalışmalarından dolayı Başarı belgesi ile taltif eden Vali Hasan İpek, Şırnak hatırası olarak da ilimizin simgesi olan Hz. Nuh'un gemisi maketini hediye etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ