Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "3 kez otomobille ezip üzerinden geçtiler" Bar cinayetinde zanlılar hakim karşısına çıktı

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Döşeme Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki barda konsomatris olarak çalışan Yeliz Y. (38) ile Şefika K.'nın (28) sevgili meselesi yüzünden kavga edip birbirlerini yaraladı. Kavgayı çıkarttığı iddiasıyla bardan kovulan Yeliz Y., telefonla iddiaya göre sevgilisi Abdullah Heybeli'yi çağırdı. Heybeli ile birlikte arkadaşı Tuncay Düğer (32) de bara geldi. Çıkan silahlı çatışmada bar çalışanı 21 yaşındaki M.Arif Kumaçar, Heybeli'yi öldürüldü.

        "KİMSEYİ AZMETTİRMEDİK"

        Olayla ilgili davanın görülmesine Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık M. Arif Kumaçar, tutuksuz sanıklar bar sahipleri Yaşar Toğuç (44) ve Cabbar Aran (35) ile barda şarkıcılık yapan Şevki K. katıldı. Yakalama kararlı Tuncay Düğer, tutuksuz konsomatrisler Yeliz Y. ile Şefika K. gelmedi. Müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen bar sahiplerinden Yaşar Toğuç, kendisinin kimseyi azmettirmediğini belirterek, "Olayı görmedim. Dışarı çıktığımda olay bitmişti. Bende silah yoktu. Suçsuzum" dedi. Cabbar Aran ile şarkıcı Şevki K. da olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.

        "ARAÇLA 3 KEZ ÜZERİNDEN GEÇTİLER"

        Katil zanlısı bar çalışanı M.Arif Kumaçar, barın kapısında görevli olduğunu, olayın asıl nedeninin konsomatris Yeliz olduğunu öne sürdü. Müebbet hapsi istenen Kumaçar, "Yeliz ile ellerinde silah olan Tuncay ve Abdullah bara geldi. Silahla giremeyeceklerini söyledim. Abdullah ısrar edip, girmek isteyince, silahı almak istedim. Bu sırada silah havaya doğru ateş aldı. Abdullah uzaklaşırken bana ateş ediyordu. Ben de ona ateş açtım. Azmettirilmedim. Sanıklarla husumetim yoktu. Olay bir anda gelişti. Yeliz, ölenin yanındaki silahı aldı. Tuncay'ın kullandığı araç ölenin üzerinden 3 kez geçti" dedi.

        Ölenin yakınları, katil zanlısını yalanlayarak, "Kamera kayıtları sanığı yalanlıyor" diyerek şikayetçi oldular.

        "ÖLÜM SİLAHTAN MI ARAÇTAN MI?"

        Kumaçar'ın avukatı Yelda Yurt, olayın meşru savunma kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Ölümün silahtan mı, yoksa üzerinden araç geçmesinden mi kaynaklandığı da açıklığa kavuşmamıştır" dedi.

        KONSOMATRİSLER ZORLA GETİRİLECEK

        Mahkeme heyeti, 'Yaralama ve hakaret' suçundan yargılanan 2 konsomatris ile 'tehdit ve kişinin hatırasına hakaret"' suçundan yargılanan yakalama kararlı Tuncay Düğer'in zorla mahkemeye getirilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ