Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, dini ve ruhani liderlerle bir araya geldi Kılıçdaroğlu liderlerle bir araya geldi Ruhani liderler: Bizden birini vekil yapın

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Güngör KARAKUŞ/İSTANBUL

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin ve Türkiye Museviler Hahambaşı İzak Haleva ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda öğle yemeğinde bir araya geldi.

        'ZAMANI GELİNCE DEĞERLENDİRİRİZ'

        Yemeğin basına kapalı bölümünde CHP Lideri sürpriz bir taleple karşılaştı. Ruhani liderler, “Sayın genel başkan, sorunlarımızın Meclis çatısı altında dile getirilmesini istiyoruz. Bunun için bizi temsilen içimizden birini, partinizden milletvekili yapmanızı istiyoruz” dedi. Bu talebe toplumun bütün kesimlerinin Meclis’e yansımasından yana olduğunu vurgulayarak yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Milletvekili adayları konusunda henüz bir karar almadık ama zamanı gelince tabii ki bu önerinizi değerlendiririz” sözleriyle azınlıklara mensup bir ismi TBMM’ye taşıma konusunda açık kapı bıraktı. Azınlıkların sorunlarının çözülmesi için gerekeni yapma sözü veren CHP Lideri, “Biz parti olarak 75 milyon insanın özgürce, barış içinde yaşadığı bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Ben azınlık kelimesini kullanmak istemiyorum. Çünkü Müslüman olmayan toplumunda bu ülkede Müslümanlar kadar hakkı vardır. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadık, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

        'PERİNÇEK'İN YARGILANMASI DOĞRU DEĞİL'

        Basına kapalı toplantı sonrası gazetecilerin karşısına çıkan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Seçimlere değinen CHP lideri, "Özel projelerimizle halkın önüne çıkacağız. Tek isteğimiz bizi kutuplaştıran, yaşam tarzına müdahale eden, inançları dolayısıyla sorgulayan bir siyaset anlayışına izin vermeyen anlayış" dedi. Kılıçdaroğlu, AİHM'de savunma yapacak olan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'le ilgili, "Sayın Perinçek’in açıkladığı bir düşünce dolayısıyla yargılanmasını doğru bulmuyoruz. Düşünce özgürlüğünün arkasında durmak zorundayız. Bu bağlamda görüşülecek olan davanın da olumlu sonuçlanacağı kanısındayım" dedi.

        'KİMSE İNANCI SİYASETE MALZEME ETMESİN'

        Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Kimseni inancını siyasete malzeme etmesinler. Birbirimizi düşman olarak görmeye başladık. Bunu yapan siyasetçinin arkasında durmayın, cezalandırın. Biz toplumun her kesimini kucaklamak istiyoruz. Sert üslup kullanmıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada siyaset kişisel çıkar aracı haline gelmiş halde, bu da bizi rahatsız ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ