Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Selam var kelam yok" HDP'li Altan Tan, Diyarbakır'daki konuşmasında "Kobani'ye selam olsun" diyen Başbakan Davutoğlu'na yüklendi: Maalesef AK Parti'nin en büyük özelliği bu. Selamdan sonra kelam gelmiyor

        HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Davutoğlu'nun Ak Parti il kongresi kapsamında Diyarbakır'da yaptığı konuşmanın beklentilere cevap vermediğini söyledi.Türkiye'nin seçim dönemine girdiğini ve hükümetin başta Kürt meselesi olmak üzere sorunların çözümüne yönelik adımlar atmasının beklediğini ifade eden Tan, "Konuşmanın içeriğine baktığınızda, sade suya tirit diyebileceğimiz kongre havasında geçti" dedi.

        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tan, Başbakan Davutoğlu'nun Kobani'yi selamlamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Selam faslından sonra yapılacak işler vardır. Maalesef AK Parti'nin en büyük özelliği bu. Selamdan sonra kelam gelmiyor" dedi.

        '1940'LAR MANTIĞI YÜRÜMÜYOR'

        HDP Milletvekili Tan özetle şunları söyledi:

        -Türkiye'yi 1930'un, 1940'ın paradigması, mantığı ve kurumlarıyla yönetmeye kalkarsanız yönetemezsiniz. AKP her ne kadar 'gömleğimizi, pantolonumuzu çıkardık' dese de Müslüman demokrat olma iddiası olan hükümet.Bugün memleketin bütün tersanelerini, kalelerini fethetmişsin. Neyi bekliyorsun?

        - Eski paradigmayı tasfiye edecek, demokrat, özgürlükçü, uzlaşmacı, sorunları ezme yerine çözme mantığıyla hareket eden yeni Türkiye kuracak. Bunu kuramıyor. Selam yolluyor, kelam yolluyor, vaatlerde bulunuyor, Ama laik-dindar meselesini de Kürt meselesini de Alevi meselesini de çözemiyor.

        - (Yunanistan'daki seçimlerle ilgili "Seçim öncesi kurduğunuz paralellikler var mı" sorusu karşısında) Toplumlar sıkıştığı zaman oradan bir şey çıkıyor. En ümitsiz ve karanlık gözüken anlarda bile alternatif çıkarmak mümkün. Biz HDP olarak buna talibiz. Ümit olabilmek için bu ittifakı ve genişlemeyi sağlamak lazım.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ