Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İspanyol patriotları Adana'ya konuşlandırıldı

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        10 füze rampasından 5'i aktif hale getirildi.

        İspanya'dan gemiyle İskenderun Limanı'na getirilip Adana Havalimanı yanındaki Korgeneral Recai Engin Kışlası'na konuşlandırılan İspanyol patriotlarının tanıtımı yapıldı. Füze bataryalardan sorumlu Yüzbaşı Luiz Burgos Sanchez, Türk askerleriyle birlikte yürüttükleri bu çalışmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirtip, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

        EN AZ BİR YIL KALACAKLAR

        Türkiye'de en az bir yıl kalacaklarını, 150 personelin görev yapacağını ifade eden Sanchez, bulundukları kışlada kontrol bölgesi, radar ve füze bataryalarının olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        70 KİLOMETREYE KADAR ETKİLİ

        "Şu an 5 rampamız aktif halde. Tüm rampalar 4 füze ile yüklenmiş durumda. Balistik füze tehditlerine karşı özel olarak hazırlanmış bu füzeler herhangi bir füze saldırısına karşı imha amaçlı burada konuşlanıyor. Burada bulunan patroit bataryası Adana'nın güvenliğini sağlamak gayesiyle kurulmuş. Türk askerleri ile çalışıyoruz. Hava savunma sistemlerine yardımcı olmak için buradayız. El ele Ortadoğu'dan gelebilecek tehditlere karşı birlikte çalışma yürütüyoruz. Burada 70 kilometreye kadar etkili olan füzelerimiz var. Kesinlikle gelebilecek herhangi bir balistik füzeye karşı çok etkili bir sistemimiz var. Bir imha durumunda yüzde 100 başarıya ulaşabilecek bir sistem var."

        Daha sonra İncirlik Hava Üssü'ne geçilerek devir teslim töreni yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ