Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da Kobani kutlaması, DBP il binası, Suriye, Kobani, IŞİD, YPG, Hakkari

        IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Van, Hakkari, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Batman,Şırnak,Siirt,Mardin,Beyoğlu ve Kadıköy'de kutlama yapıldı.Van, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, Siirt, Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Kadıköy'de kutlamalarından ardından gerginlik yaşandı, gruplara polis müdahale etti.

        MARDİN

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kutlama yapan vatandaşlar, müzik eşliğinde eğlendi. İlçede havai fişek gösterisi düzenlendi.

        Nusaybin'de evinin önünde oynayan 5 yaşındaki çocuğun silahla yaralandığı bildirildi. Öte yandan bir mermi de park halindeki bir otomobilin arka camına isabet etti.

        KADIKÖY

        Kadıköy'deki Kobani gösterisinde, eylemci grup havaya ve çevreye havai fişek atınca, polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

        HDP Kadıköy İlçe binası önünde saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, Altıyol'daki Boğa Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçti. HDP, SDP ve Kaldıraç gruplarına ait bayraklar ve flamalar taşıyan grup, meydanda halaylar çekerek sloganlar atmaya başladı.

        Grup içerisinden bazı kişilerin havaya havai fişek atması üzerine, polis grubu sözlü olarak uyardı. Grup sloganlar atmaya devam ederken, Kadıköy yönünden gelen otobüs yolunu da kapattı. Eylemciler, kısa süre sonra Bahariye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada havaya ve çevreye havai fişekler atılması üzerine, polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti.

        Eylemciler Bahariye Caddesi'nde ara sokaklara dağılırken, Çevik Kuvvet ekipleri grupları Bahariye ve Moda sokaklarında takibe aldı. Olaylar sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

        VAN

        Van'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nda toplanan kalabalık, havai fişek atıp halay çekerek kutlama yaptı. Sürücülerin korna çalarak destek verdiği kutlamalarda bir grup gösterici, çevrede güvenlik önlemi alan polislere havai fişek ve taşla saldırdı.

        Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarak Hacıbekir Caddesi'nde yeniden toplandı. Slogan atmaya devam eden göstericiler, yol kenarlarındaki buz parçalarını polise attı.

        Polisin yolu trafiğe kapatarak göstericilerin Cumhuriyet Caddesi'ne girmesini engellemesi üzerine, göstericiler dağıldı.

        HAKKARİ

        Hakkari'de ise Bulvar Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesi haberlerini halay çekerek ve konvoy eşliğinde korna çalarak kutladı.

        Yüksekova ilçesinde de Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, ateş yakarak, etrafında halay çekti. Bazı sürücüler ise konvoy oluşturarak, korna çalıp ilçe merkezinde tur attı.

        Polisin taşkınlık yaşanmamaları yönündeki uyarılarına rağmen kutlamalar sırasında hava fişek ve silah kullanan gruba, polis müdahale etti. Dağılan gruptakiler, ilçenin çeşitli noktalarında kutlamalarını sürdürüyor.

        Şemdinli ilçesinde ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe başkanlıkları önünde bir araya gelen gençler, burada havai fişek atarak, halay çekti.

        (Hakkari'de toplanan kişiler halay çekerken)

        DİYARBAKIR

        DBP il binası önünde toplanan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halaylar çekip havai fişekler attı.IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleriDiyarbakır'da büyük sevinç ve coşku yarattı. Haberin duyulmasının ardından DBP önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi davul zurna ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

        Sık sık havai fişeklerin atıldığı kutlamalar parti binası önünde geç saatlere kadar devam etti. Kent merkezinde de oluşturulan konvoylarla sevinç gösterileri düzenlendi. Diyarbakır'da sevinç gösterileri kentin değişik semlerinde uzun süre devam etti.

        Muş'ta IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine bir grup, belediye önünde bir araya gelerek, ateş yakıp etrafında halay çekti. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

        Bitlis'in Hizan ilçesinde ise bazı sürücüler konvoy halinde ilçe merkezinde tur attı, korna çalarak kutlama yaptı.

        BEYOĞLU

        IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberlerinin ardındanBeyoğlu'nda bazı gruplar yaklaşık 1 saat boyunca slogan atıp halay çekti.

        Bazı gruplar saat 19.00'dan itibaren Galatasaray Meydanı'nda toplanmaya başladı. Sık sık slogan atan eylemciler, türküler eşliğinde halay çekti.Meydanda güvenlik önlemi alan polis, yaklaşık 1 saat halay çeken gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Uyarıyı dikkate almayan göstericiler, polisin TOMA eşliğinde harekete geçmesi üzerine ara sokaklara girerek dağıldı.

        BATMAN

        Batman'da kutlama için Turgut Özal Bulvarı ve Atatürk Parkı'nda toplanan gruplar, ateş yakarak halay çekti. Polisin güvenlik önlemi aldığı Turgut Özal Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapatan grup halay çektikten sonra dağıldı.

        ŞIRNAK

        Şırnak'ta HDP İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, davul eşliğinde halay çekerek, kutlama yaptı.Havai fişeklerin kullanıldığı kutlamalarda, sürücüler şehirde korna çalarak tur attı.Cizre ilçesinde de havai fişek kullanan gruplar, müzik eşliğinde eğlendi.

        SİİRT

        Siirt Belediyesi önünde toplanan grup, yerel sanatçıların müzikleriyle halaylar çekti.Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani'de yaşananın emperyalist güçlerin yenilgisi olduğunu ifade etti.Kurtalan ilçesinde de kutlamalar Beykent Caddesi'nde gerçekleştirildi.

        Belediye önünde yapılan kutlamaların ardından dağılan kalabalık Dumlupınar, Barış ve Alan mahallelerinde toplanan yüzleri maskeli gruplar, barikat kurup yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapmak istedi.

        Bazı göstericiler de Dumlupınar Mahallesi'nde Fatih İlköğretim Okulu önündeki MOBESE kameralarına taşlı saldırıda bulundu.Uyarılara rağmen dağılmayan gruplara polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

        Gruplar ara sokaklara kaçtı.Bu sırada göstericilerin arasında çocuğu bulunan bir anne, kızıyla birlikte çocuğunu göstericilerin arasından çıkarıp eve götürdü.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ