Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sabuncubeli Tüneli'nin kaderi yarın belli olacak, Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yarın akşama kadar Sabuncubeli Tüneli'nin ihalesini devralacak firmanın çıkmaması halinde ihalenin ye

        İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yüklenici firmanın iflasını açıklamasının ardından inşaatı duran Sabuncubeli Tüneli'yle ilgili açıklamalar yaptı.

        Geçen yıl kente 75.7 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Uraloğlu, tünelle ilgili kamuoyunda oluşan hassasiyetlere değindi.

        Uraloğlu, "4 bin 70 metre çift tüp tünel, bağlantı yollarıyla birlikte 6.5 kilometreydi. 2016 yılında bitmesini hedefledik, çalışmalara başladık. 4 Kasım 2014'e kadar bir tüpte 1560 metre, diğerinde 1486 metre ilerledik. Ancak yüklenici firma, iflas erteleme davası için mahkemeye müracaatı dolayısıyla çalışmaları tamamen durdurdu. Bu işle ilgili ya devredilmesi gerekirdi ya da fesh edilmesi gerekir. En son ilave süre uzatımlarıyla beraber yarın akşama kadar süre verildi. Şu ana kadar bir alıcı çıkmadı. Yarın akşam son gün. Yarın akşam itibariyle fesh edilerek yeniden ihale edilecek. İhalesinde iki şekil söz konusu. Ya kaldığı yerden milli bütçeye alınarak yapılabilir ya da yap işlet devret modeliyle yapılabilir. Bakanlığımız kararına göre bu haftadan sonra karar netleşir" dedi. Üç aylık alacakları olan işçilerin maaşları için de girişimlerde bulunduklarını kaydeden Uraloğlu, "Üç aylık işçi alacakları var. Kurumumuz bu konudan sorumlu değil ama takip ediyoruz. Şuana kadar bir gelişme olmadı. Firmanın bir miktar alacağı doğacak. Hesabını çıkarıyoruz. İşçi maaşlarının o alacaktan ödenmesi söz konusu olacak" dedi.

        'TÜNELDE GÖÇÜK YOK' AÇIKLAMASI

        Tünelde yaşandığı belirtilen göçüğün 2011'de olduğunu ve şuan için herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını belirten Uraloğlu, "İhaleyi 1-2 ay gibi bir sürede gerçekleştirebilirsek 2016 yılında yine bu projeyi bitiririz. Şu anda 2.5 kilometrelik bir eksik var. Maliyet, yaklaşık 150 milyonu daha bulacak" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ