Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP genç işsizliğe vurgu yapacak

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin seçim hazırlıklarıyla ilgili HABERTÜRK’ün sorularını yanıtladı. Seçim beyannamesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Büyükataman, “Genel başkan üzerinde son rötuşları yapıyor. Önemli hazırlıklardan biri yerine getirilmiş vaziyette. YSK, henüz seçim takvimini açıklamadı. Sadece kamu görevlilerinden aday olacakların 10 Şubat itibarıyla ayrılması gerektiği açıklandı. YSK’nın bir an önce seçim takvimini açıklaması gerekiyor ki partiler de takvim doğrultusunda hazırlıklarını yapsınlar. Bunun için YSK’nın genelgesini bekliyoruz” dedi.

        SAFFET SANCAKLININ SÖZLERİ

        MHP’nin, şubat sonunda kongrelerini tamamlayacağını belirten Büyükataman, “Büyük kongrenin seçim öncesimi seçim sonrası mı yapılacağı henüz belli değil. Her iki ihtimali de dikkate alarak hazırlık yapıyoruz” dedi. Büyükataman, Saffet Sancaklı’nın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye atfen kullandığı, “Ya MHP 7 Haziran’da iktidar ortağı olacaktır, ya da bu ülkede savaş çıkar” sözlerini de şöyle değerlendirdi: AKP demokratik yolla gitmezse ülkede kardeş kavgası çıkacak. Ya bunlar milli irade tarafından sandıkta tasfiye edilecek ya da Türkiye bölünecek. Bir çatışma ortaya çıkacak. Biz bunu istemiyoruz.

        Büyükataman, MHP’den milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda bürokratın bulunduğunu belirterek, “Takvim açıklandıktan sonra sayılar netleşecektir” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ